Messi nem gondolta volna, mikor még Ronaldinho nyakába ugrott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.23. 11:09
null
A szokásos gólöröm: Messi immár a spanyol élvonal legeredményesebbje (Fotó: Reuters)
Lionel Messi tegnap megdöntötte Telmo Zarra rekordját, így a Barcelona argentin klasszisa 253 góljával a spanyol bajnokság történetének legeredményesebb gólszerzője. Messi a Facebookon mondott köszönetet az őt támogatóknak, és megosztotta első barcelonai bajnoki találatát.

„Amikor ezt a gólt szereztem, el sem tudtam volna képzelni, hogy bármilyen rekordot megdöntök, főleg nem a nagy Telmo Zarráét. Azért juthattam el idáig, mert rengeteg ember támogatott ezalatt az idő alatt. Ez a rekord mindannyiuké, köszönöm nekik, hogy mindig velem voltak. És azoknak is köszönöm, akik támogattak, de már nem lehetnek közöttünk. Soha nem felejtelek el titeket. Köszönöm mindenkinek” – írta Messi hivatalos Facebookon-oldalán, és posztolta az alábbi videót.

A SPANYOL ÉLVONAL LEGJOBB GÓLLÖVŐI
1. LIONEL MESSI (Barcelona) – 253 gól (289 meccs)
2. Telmo Zarra (Athletic) – 251 (278)
3. Hugo Sánchez (Atlético Madrid, Real Madrid, Rayo Vallecano) – 234 (347)
4. Raúl (Real Madrid) – 228 (550)
5. Alfredo Di Stéfano (Real Madrid, Espanyol) – 227 (329)
6. César Rodríguez (Barcelona, Granada, Leonesa, Elche) – 223 (353)
7. Quini (Sporting Gijón, Barcelona) – 219 (448)
8. Pahino (Celta Vigo, Real Madrid, Deportivo) – 210 (278)
9. CRISTIANO RONALDO (Real Madrid) – 197 (176)
10. Mundo (Valencia, Alcoyano) – 195 (231)
Forrás: UEFA

Az argentin klasszis első bajnoki gólja is látványosra sikerült, Ronaldinho kiváló löbbölt passza után emelte át a labdát a kapuson, majd a brazil csapattárs nyakába ugorva ünnepelt.

Természetesen a nemzetközi sportsajtóban is nagy teret kapott Messi legújabb csúcsa, az argentin Olé „Spanyolország királya” címmel számolt be a rekordról, és még Brazíliában is magasztalták a játékost: a Globoesporte „A legnagyobb” címmel írt a Barca meccséről és a labdarúgóról.

„Évek óta azt mondom, hogy soha nem láttam olyan jó játékost, mint Messi. Senkihez sem fogható, akit eddig láttam. Nem lesz még egy ilyen futballista. Azt gondoltam, senki sem előzheti meg Zarrát, aztán tessék” – mondta a Barcelona vezetőedzője, Luis Enirque, aki nem szeretné elképzelni a gránátvörös-kékeket Messi nélkül.

Messit egyébként rögtön a Camp Nouban megünnepelték: a Barca játékosai a stadion gyepén nézték végig a támadó tiszteletére készült videót.

MESSI BAJNOKI GÓLJAI TÉRKÉPEN...


... és egy videóban összegyűjtve

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik