Messi kezdő lehet a Sevilla ellen

Vágólapra másolva!
2010.08.21. 14:27
null
Messiéknek kétgólos hátrányt kell ledolgozniuk (Fotó: Action Images)
A Barcelona vezetőedzője, Pep Guardiola immáron teljes kerettel készülhet a Sevilla elleni spanyol Szuperkupa-mérkőzés visszavágójára, miután visszatértek a spanyol válogatott világbajnok labdarúgói is. Az első meccsen  elszenvedett 3–1-es vereség után győzelemre törekszik a katalán szakember, ezért könnyen elképzelhető, hogy az aranylabdás Lionel Messi ezúttal kezdőként kap szerepet az összecsapáson.

Szombaton este rendezik a spanyol Szuperkupa-mérkőzés visszavágóját Barcelonában, miután az egy héttel ezelőtti első meccs 3–1-es Sevilla-győzelemmel végződött Andalúziában. Jó hír lehet a katalán szurkolók számára, hogy a 2010–2011-es előszezonban először készülhetett teljes kerettel a „gránátvörös-kékek" vezetőedzője, Pep Guardiola, miután a klub nyolc világbajnok spanyol válogatott játékosa is csatlakozott a kerethez az elmúlt héten.

Victor Valdés, Carles Puyol, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Xavi, Andrés Iniesta, Pedro és David Villa is kihagyta az első találkozót, és a neveket elnézve komoly változást jelenthetnek a Barcelona játékában az előző meccshez képest, még akkor is, ha valamelyikük nem játszik a találkozón.

A nemrég visszatért spanyolok közül néhányan valószínűleg a kezdőcsapatban kapnak helyet, csakúgy, mint a Barcelona argentin támadója, Lionel Messi. A 23 éves aranylabdás az első meccsen csereként már pályára lépett a Sevilla ellen, akkor az 53. percben váltotta a svéd Zlatan Ibrahimovicot, akinek a jövője még mindig bizonytalan a klubnál. A svéd válogatott játékos szerezte a Barca egyetlen gólját a Szuperkupa első találkozóján, és minden bizonnyal most is kezdőként kap szerepet, ám sokak szerint ez egyfajta utolsó bizonyítási lehetőség a számára. Guardiola tehát mindegyik játékosát számításba veheti a kezdőcsapat összeállításakor.

A Sevilla vezetőedzőjének, Antonio Álvareznek másfajta gondjai akadnak a kezdő tizenegy kijelölésekor, ugyanis a Sevilla 1–0-s hátrányból várja a keddi, Braga elleni Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának visszavágóját, ezért könnyen lehet, hogy néhány kulcsjátékost – mint például Jesús Navast vagy Frederic Kanoutét – pihentetni kényszerül a spanyol szakember.

A Barcelona a kilencedik spanyol Szuperkupa-elsőségét szerezheti, míg a Sevilla második címét nyerheti meg ebben a kategóriában.

SPANYOL SZUPERKUPA-MÉRKŐZÉS, VISSZAVÁGÓ (20.30) 
A Barcelona várható kezdőcsapata: Pinto – Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Ibrahimovic, Bojan
A Sevilla várható kezdőcsapata: Palop – Dabo, Cala, Escudé, Fernando Navarro, Capel, Zokora, Cigarini, Perotti, Luís Fabiano, Negredo
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik