Marca: Messi a legjobb játékos; Oblak a legjobb kapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.12. 19:23
null
Lionel Messit választották meg a 2017–2018-as szezon legjobb játékosának (Fotó: AFP)
A Marca spanyol sportnapilap átadta Lionel Messinek a 2017–2018-as La Liga-idény után járó Pichichi-trófeát. A Barcelona argentin klasszisa nyerte meg emellett az Alfredo Di Stéfano nevéről elnevezett díjat is, amelyet a szezon legjobb játékosának ítélnek oda.

 

A legjobb kapus a Ricardo Zamoráról elnevezett díjat, a legtöbb gólt szerző futballista pedig Rafael Moreno beceneve után a Pichichi-trófeát veheti át évről évre a spanyol bajnokságban, amióta a vezető sportnapilap, a Marca bevezette őket.

A 2017–2018-as bajnoki szezonban Lionel Messi hódította el a díjat – a Barcelona klasszisa 36 mérkőzésen 34-szer volt eredményes a La Ligában. A legjobb kapus sorozatban harmadik alkalommal Jan Oblak, az Atlético Madrid játékosa lett. Lionel Messi kapta az Alfredo Di Stéfano-díjat is, amelyet az előző évad legjobbjának ítélnek oda, míg a Zarra-trófeát Iago Aspas érdemelte ki; ez az elismerés a legtöbbször eredményes spanyol futballistának jár. A legjobb edző Marcelino lett, miután a Valenciával a Bajnokok Ligáját érő 4. pozícióban zárt.

A Marca hétfőn megtartotta a díjátadó gálát, amelyen Messi személyesen jelent meg.

„Jó dolog, hogy a spanyol élvonal versenyképesebb, mint valaha. Nincs könnyű meccs, bárki legyőzhet bárkit. Remélem, ez így is marad – vélekedett Messi a trófea átvételekor. – Számomra mindig is lényegesebb volt, hogy fontos gólokat szerezzek, mintsem hogy gyönyörűek legyenek.”

Messi az Alfredo Di Stéfano-díj 2008-as életre hívása óta hetedik alkalommal volt az idény legjobb játékosa Spanyolországban, míg a Pichichi-trófeát ötödször nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik