Maradona: Messi barcelonai klubedzője lennék

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 15:14
null
A világfutball utazó megmondóemberének néha azért van csapata is, edzőként azonban játékos sikereinek a nyomába sem ér<br />(Fotó: Reuters)
A Marca című spanyol napilapnak adott interjút Diego Maradona. A játékosként világklasszis, edzőként azonban eddig sikertelen vállalásaival elhíresült argentin többek között azt is elárulta, álmai között szerepel, hogy Lionel Messi barcelonai klubedzője legyen. Egyben kitért a gödörben lévő katalánok utóbbi napokban mutatott teljesítményére is.

 

„Tito nagyszerű edző, de ezt a csapatot Pep tervezte meg és rakta össze, nélküle a Barca teljesen szétesett – utalt a mostani, igaz, gyógykezelésen lévő vezetőedzőre, valamint elődjére Maradona. – Támadásnál három passz után nem a kapura lövést keresik, hanem még mindig tartják a labdát, sokszor csak céltalanul.”

Az argentin nem fordít különösebben nagy gondot a remek szezonkezdetre, a tizenkilenc bajnokin át tartó veretlenségi szériára – benne tizennyolc győzelemmel –, biztosan betudja a nyáron önmagát kényszerszabadságra küldő Guardiola örökségének. Ráadásként szakmailag tévedésnek ítélte a nyári felkészülést is.

„A Barca nagyon rossz előszezont hozott össze, különösebb ráhangolás nélkül játszották a felkészülési mérkőzéseket, mert azokon egy vagyont kerestek” – húzta elő a sablont. Itt azon lépett át nemes egyszerűséggel – mint ahogyan azt az érintett klasszisok is előszeretettel elfeledik –, az amerikai és az ázsiai „zsíroskenyértúrák” nélkül nemcsak a klub büdzséje lenne jóval szegényebb, hanem azzal párhuzamosan a játékosok pénztárcája is vékonyodna…

Ennek kapcsán védelmébe vette honfitársát, Lionel Messit is.

„Ezeken a nyári mérkőzéseken hatvan percet neki mindenképpen pályán kellett lennie, különben nem fizettek volna a szervezők. És ez kiégette őt és még sokan másokat a csapatból.”

Az Eb-n győztes spanyol válogatott tagjai számára valóban zsúfolt volt a nyár, kevesebb idejük maradt a pihenésre és a felkészülésre, de az argentinnak olyan sok kötelezettsége nem volt tavaly. Ráadásul ősszel egészen szépen termelte a gólokat, csupán az utóbbi napokban tűnik enerváltnak, de nem egyedül neki esett vissza a teljesítménye látványosan a csapatból. Viszont Messi így lehetett (in)aktív részese az olasz AC Milantól elszenvedett BL-vereségnek, valamint a Real Madrid elleni kupabúcsúnak és bajnoki zakónak.

„Messi nem tudja minden meccsen megmenteni a Barcát – folytatta Maradona, aki elismerte, hogy Cristiano Ronaldo most éppen jobb formában van aranylabdás honfitársnál. »Cristiano egy állat«, virított a tőle származó idézet a Marca hétfői címlapján. – De az, hogy ez ma éppen így van, nem jelenti azt, hogy általánosítanék is. Nem hiszem, hogy a rosszul sikerült két mérkőzés miatt Leo megsemmisült volna.”

„Nagyon szeretek Messivel együtt dolgozni, és van egy nagy álmom, hogy a Barcelonánál legyek az edzője” – mondta Maradona, aki rögtön hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy Tito Vilanova helyére pályázik.

A marca.com honlap viszont rögtön kapott az alkalmon, és megszavaztatta olvasóit arról, hogy szerintük életképes ötlet lenne-e Maradonát vezetőedzőként foglalkoztatni a Barcelonánál. Nos, az állás hétfőn kora délután elég sommás, egyben kiábrándító: a klub korábbi emblematikus figuráját, a sportág hallhatatlan klasszisát csupán a 11 százalék tudja elképzelni a kispadon (13.30 órai állás), a többség (89 százalék) szerint azonban ez abszurdum.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik