Labdarúgás: visszavonul David Villa, a spanyol válogatott legjobb góllövője

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.11.13. 08:14
null
David Villa befejezte (Fotó: AFP)
Felhagy a profi futballal David Villa, a Vissel Kobe 37 esztendős spanyol labdarúgója.

 

Az asztúriai játékos profiként megfordult a Sporting Gijónban, a Real Zaragozában, a Valenciában, az FC Barcelonában, az Atlético Madridban, a New York Cityben és a Melbourne Cityben, mielőtt Japánba igazolt.

„Tizenkilenc év után úgy döntöttem, befejezem a profi labdarúgást
– olvasható David Villa közleményében. – Minden klubnak, edzőnek és csapattársnak hálás vagyok, hogy lehetővé tették számomra álmaim megvalósítását. Természetesen a családomnak is köszönettel tartozom, mindig mellettem állt a nehéz pillanatokban is.”

A spanyol futballista sajtótájékoztatón jelentette be döntését. Az eseményen jelen volt honfitársa, Andrés Iniesta is, aki ugyancsak a Vissel Kobéban szerepel.

Klubszinten szinte mindent megnyert, amit lehetett. A Barcával két, az Atléticóval egy spanyol bajnoki címet szerzett, míg a Király-kupában a Zaragozával, a Valenciával és a katalánokkal is aranyérmes lett. A gránátvörös-kékekkel 2011-ben Bajnokok Ligája-győztes volt, majd az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is megnyerték.

Klubcsapataiban 752 mérkőzésen 376-szor volt eredményes. Azon kevesek egyike, akik elmondhatják magukról, öt kontinensen eredményesek voltak tétmérkőzésen.

Villa a spanyol válogatott történetének legeredményesebb góllövője: 98 fellépésen összesen 59-szer talált be 2005-ös bemutatkozása óta. Kulcsszerepet játszott a spanyolok 2008-as Európa-bajnoki címében (ő lett a torna gólkirálya), s persze a 2010-es világbajnoki aranyérem megszerzésében is (a dél-afrikai viadalon ezüstcipős lett).

Villa – aki decemberben tölti be 38. életévét – hozzátette, célja, hogy január 1-jén megnyerje a Császár Kupáját japán csapatával, utána nem lép többet pályára profiként.

David Villa on Twitter

Después de 19 años como profesional he tomado la decisión de dejar el fútbol al final de temporada. Gracias a todos los equipos, entrenadores y compañeros que me han permitido disfrutar de esta carrera soñada. Y a mi familia por siempre apoyarme en los momentos difíciles.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik