La Liga: Sztoicskov szerint be kell fejezni, jövőre pedig jöhet 22 csapat

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.06. 09:08
null
Sztoicskov szerint Spanyolországban nem lehet végigjátszani az idényt (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona korábbi klasszisa, Hriszto Sztoicskov szerint a spanyol szövetség akkor járna el a leghelyesebben, ha véget vetne a La Liga küzdelmeinek.

 

Jelenleg Spanyolországban már több a hivatalos koronavírus-fertőzött, mint Olaszországban. A helyzet súlyosbodása miattHriszto Sztoicskov, az FC Barcelona korábbi bolgár labdarúgója úgy véli, értelmetlen tovább beszélni a bajnokság folytatásáról.

Sztoicskov a Tiempo de Juego című spanyol rádióműsorban fejtette ki a véleményét. Szerinte a bajnoki címet nyugodtan oda lehet adni a Barcának, amely jelenleg két ponttal vezet a Real Madrid előtt (fordított esetben nem biztos, hogy ugyanígy érvelne). Hozzátette: a kiesésről dönteni nem lenne fair ugyanígy, ezért elképzelése szerint a következő évadban 20 helyett 22 csapatnak kellene a legmagasabb osztályban szerepelnie Spanyolországban.

A plusz két csapat a Cádiz és a Real Zaragoza, amely jelenleg a másodosztály első két helyén áll. Mint Sztoicskov mondta, „rengeteget dolgoztak, el kell ismerni az erőfeszítéseiket és a győzelmeiket.”

A spanyol szövetségnél és a ligánál korábban úgy számoltak, május végén akár újra is indulhat a futball az országban – igaz, ez még azelőtt volt, hogy meredeken emelkedni kezdtek volna a megbetegedés számai Spanyolországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik