La Liga: Oblak hiteles kapus, nem úgy, mint egyesek – Simeone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.11. 19:28
null
2013-ban még nagy volt a „szerelem” Simeone és Courtois között (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone kijelentette, ha választhatna a szlovén kapus és madridi elődei közül, akkor is Jan Oblakot játszatná.

 

Diego Simeone 2011 decemberében vette át az Atlético Madrid irányítását, akkor a csapat első számú kapusát pedig Thibaut Courtois-nak hívták. A belga hálóőr, mint a Chelsea kölcsönjátékosa, egészen szerződése 2014-es lejártáig élvezte az argentin mester bizalmát.

Courtois idén nyáron négy londoni esztendő után idén tért vissza a spanyol fővárosba, ám az Atlético helyett a Real Madridhoz. Simeone oda is szúrt egyet korábbi labdarúgójának, amikor arról kérdezte a Marca, melyiküket szerepeltetné, ha választhatna Oblak és elődje közül.

„Courtois nem férne be a mostani Atléticóba, ez egyértelmű. Oblak jobb kapus nála” – jelentette ki a korábbi 106-szoros argentin válogatott futballista.

„Oblak a világon a legjobb három közé tartozik a posztján, nem pedig a kevésbé hiteles és megbízható kapusok csoportjába.”

A szlovén hálóőr 2014-ben, Courtois távozása után került a „matracosokhoz”, igaz, az első szezonjában még nem volt alapember. Eddig 116 bajnoki mérkőzésen védte az Atlético kapuját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik