La Liga: messze még a román rekordtól a Barca és az Atlético

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 19:40
A Barcelona és az Atlético Madrid is hibátlan bajnoki mérleggel vág neki a Primera División hét végi 9. fordulójának. Európa húsz legerősebb bajnokságát tekintve csupán negyedszer fordul elő, hogy ugyanabban a ligában nyolc forduló után még két klub is százszázalékos. A rekordot a román Steaua, Dinamo páros tartja 1988-as 14-14 győzelmes sorozatával.

A két bukaresti klub a 15. fordulóban találkozott először, a két százszázalékos csapat mérkőzésének végeredménye 0–0 lett. Amostani spanyol bajnokságban az Atlético és a Barcelona a 19. fordulóban találkozik, januárban a madridiak fogadják a katalánokat.

A hét végén az Atlético az Espanyollal, a Barca az Osasunával játszik, mindkettő idegenben. Ha nyernek, két másik sorozatot maguk mögött hagynak: az Ajax és a Feyenoord 1969–1970-es páros diadalmenetét (a rotterdamiak szakították meg, az amszterdamiak tízig húzták), valamint a Celtic és a Rangers 2010–2011-es sorozatát (itt a zöld-fehérek botlottak először, de egy meccsel később a Rangers is megállt).

Az Infostrada szerint annak az esélye, hogy két csapat 8-8 diadallal kezdje a bajnokságot, 0.27 százalék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik