La Liga: Figo rövidre zárta a Messi vs. CR kérdést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 17:00
Luís Figo, a Barcelona és a Real Madrid korábbi klasszisa nem tudott választani napjaink két legnagyobb labdarúgó-egyénisége, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo között.

Október 28-án hozzák nyilvánosságra a 2014-es Aranylabda-jelöltek neveit (23), amelyek között biztosan az élmezőnyben lesz a szezonban 11 mérkőzésen 19 gólt szerző Ronaldo és a hét gólt, valamint hét gólpasszt számláló Messi is. Ronaldo és a hét gólt, valamint hét gólpasszt számláló Messi is.

„Melyikük a legjobb?” – kapta a kötelező és elmaradhatatlan kérdést Luís Figo, aki korábban mindkét sztár együttesének mezét viselte. A válasz egyszerű, de váratlan volt:

„A valaha volt legjobb én vagyok. Ebben a kérdésben nem kötök kompromisszumot – idézi a portugál szavait az A Bola. – Az ember nem választhat a világ két legjobb játékosa közül, mivel a választás pillanatában ez egyik rosszabb lesz, mint a másik, ami már nem fedi a valóságot. Ezért esett magamra a választásom, mert mindketten nagyon-nagyon jók.”

Erről a kérdésről némiképp másként gondolkodik a játékosügynökök legnagyobbika, Jorge Mendes, aki több világsztár mellett CR7-et is a képviseli.

„Nem csak a valaha élt legnagyobb futballista, egyben a valaha élt legnagyobb sportoló. Senkihez sem hasonlítható” – mondta Ronaldóról a spanyol As lapnak Mendes.

„Ő a földkerekség legnépszerűbb sportágának legkiválóbb alakja, ebből következik, hogy Ronaldo a világ első számú sportolója” – bontogatta tovább gondolatát a játékosügynök, aki azt is hozzátette, hogy nem véletlenül egymilliárd euró CR kivásárlási ára, és szerinte az előző szezonban felállított 60 gólos rekordját is képes megdönteni 2014–2015-ben, feltéve, hogy egészséges marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik