La Liga: az Atléticónál újfent megindokolták, miért nem álltak díszsorfalat a Realnak

Vágólapra másolva!
2022.05.09. 15:51
null
Az Atlético Madrid vasárnapi kezdőcsapata a Real Madrid ellen (Fotó: AFP)
José Giménez, az Atlético Madrid labdarúgója már napokkal a Real Madrid elleni rangadó előtt kijelentette, hogy a szurkolóik iránti tisztelet miatt nem fognak díszsorfalat állni a spanyol bajnoki címet nyerő királyi egyletnek. Erre végül nem is kerítettek sort, az Atleti pedig hivatalos közleményben megindokolta, hogy miért nem.

 

Spanyolországban szokás díszsorfalat állni a valamilyen trófeát elhódító együtteseknek, a Barcelona játékosai például Xavival és a játékvezetői csapat tagjaival kiegészülve meg is tették ezt a hétvégén a Király-kupa-győztes Real Betis elleni mérkőzés előtt, az Atléticónál azonban már előre leszögezték, hogy ők nem kedveskednek ezzel a gesztussal a bajnok Real Madridnak. Meg is indokolták, hogy miért nem.

„Ez a gesztus kezdetben a bajnokcsapat elismerésének szólt, de manapság néhányan már kötelezővé akarják tenni, átitatva a megaláztatás érzetével. Az Atlético Madrid semmilyen körülmények között nem kíván részt venni ebben a nevetséges szituációban, melynek során a sport valódi értékeit teljes mértékben elfelejtik, és feszültséget szítanak a szurkolók között” – áll az Atleti közleményében.

A tavalyi bajnok kommünikéje kitér arra is, az új (a mostani) idény első fordulójában a Celta Vigo játékosai sem álltak díszsorfalat Diego Simeone csapatának, abból mégsem kerekedett ki ekkora ügy, és senki nem is emlékszik már rá – de mint fogalmaznak, ezzel nincs is semmi probléma.

A vasárnap esti találkozót egyébként a „matracosok” Yannick Carrasco tizenegyesgóljával megnyerték a tartalékos Real Madrid ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik