La Liga: A Real Madrid jobban járna egy másik elnökkel – Javier Tebas

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.05. 11:51
null
Javier Tebas nem tudja, valaha békét köt-e Florentino Pérezzel (Fotó: AFP)
Javier Tebas, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) elnöke a COPE El Partidazónak adott interjújában mondta el a vélememényét a Barcelonáról és a Real Madridról – ebből szemlézett a sport.es.


„Madrid jobban járna egy másik elnökkel” – kezdte Tebas.

„Nincs kétségem afelől, ha tehetné, Florentino Pérez eltávolítana engem a La Liga éléről. Sok hibát követ el a klub vezetése, amivel ellenségeket szerez magának” – folytatta az 59 éves sportvezető.

„Nem tudom, hogy valaha ki fogok-e békülni Florentinóval, mert eltérő módon értelmezzük a profi futballt.”

A Joan Laporta vezette Barcelona is szóba került. Tebas szerint a Barca megtarthatta volna Messit miután a Liga és a CVC befektetési alap között létrejött a megállapodás. A csapatok az ebből kapott összeg 15 százalékát fordíthatják átigazolásokra.

„Messit is szerződtethette volna. Ehelyett Laporta olyan játékosokat igazolt, mint Depay vagy Agüero. Ha őket nem hozza a klubhoz, akkor Messi maradhatott volna” – mondta el Tebas.

A CVC-vel kötött megállapodás kapcsán a liga elnöke elmondta, júliusban Laporta házában vacsorázott, ahol ő beleegyezett a szerződés aláírásába. Később kapott egy hívást a katalán sztárcsapat elnökétől.

„Felgyorsíthatjuk? Messi kezd ideges lenni” – idézte Laporta szavait Tebas.

A La Liga kapcsán elmondta, a spanyol futball egyáltalán nincs rossz állapotban. A Barca esetében van egy kivételes eset, de ezt is erősen eltúlozzák, hiszen jobbak a gazdasági mutatói, mint bármelyik francia klubnak.

A Szuperliga kapcsán az a véleménye, nem ez a labdarúgás jövője.

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik