La Liga: 5-5 dolog, amit talán még nem tudott Griezmannról és Suárezről

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 20:09
null
Luis Suárez Barcelonáig követte gyermekkori szerelmét, Sofíát, aki végül a felesége lett (Fotó: La Liga)
Szombaton a spanyol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában Luis Suárez és Antoine Griezmann korábbi barcelonai csapattársaival nézhet farkasszemet. Előbbi 2020 szeptemberében csatlakozott a „matracosokhoz”, miután a katalán klubnál már nem számoltak vele, utóbbi játékos pedig az idei nyári átigazolási időszakban tért vissza volt csapatához, mivel a Barca súlyos anyagi problémákkal küzd. Mindkét játékos világklasszisnak számít, akiről összegyűjtöttünk 5-5 olyan dolgot, amelyeket talán még nem tudott róluk.

 

ANTOINE GRIEZMANN

1. A francia játékosmegfigyelők nem sokra tartották

A „hercegnőként” is illetett Griezmannt a Lyon, a Saint-Étienne, a Metz, az Auxerre, valamint a Sochaux játékosmegfigyelői is túlságosan vékonynak és alacsonynak tartották. A Real Sociedad francia szakembere, Éric Olhats azonban felfigyelt egyedülálló képességeire, így csatlakozhatott a spanyol klub akadémiájához.

2. Átugrott egy lépcsőfokot

A 2009–2010-es kiírásban a francia csatár eredetileg a Real Sociedad második csapatában szerepelt volna, ám egy sérülés miatt ideiglenesen benevezték a felnőttcsapatba. Mivel nagyszerű teljesítményt nyújtott a 2009-es előszezonban, a nyáron megragadt a „nagyoknál”.

3. Portugál válogatott is lehetett volna

A 2016-os Európa-bajnoki döntőben Franciaországot képviselte a végső győztes Portugáliával szemben, amelynek akár tagja lehetett volna, hiszen édesanyja portugál nemzetiségű. Griezmann így sem panaszkodhat, hiszen 2018-ban világbajnokságot nyert szülőhazája válogatottjával.

4. Kisgyermekként hatalmas Nedved-rajongó volt

Legnagyobb példaképe – Zinédine Zidane, Sonny Anderson és David Beckham mellett – Pavel Nedved volt, akinek poszterét is kiaggatta szobája falára, sőt, még a cseh legenda frizuráját is lemásolta.

5. Különleges szálak kötik Lyonhoz

Lyonhoz közel, Maconban nőtt fel, adta magát tehát, hogy gyermekként Lyon-szurkoló váljék belőle. Ironikus módon éppen a Lyon elleni 2013-as BL-selejtezőben történt az egyik áttörési pontja, amikor ollózós mozdulattal szerzett szenzációs gólt, és a Sociedad 4–0-ra nyert. Az Európa-liga 2017–2018-as kiírását éppen Lyonban nyerte meg az Atlético Madriddal.

LUIS SUÁREZ

1. Futballcsaládból származik

Hét fiúgyermek közül negyedikként jött világra. Testvérei közül többen is profi futballisták Dél-Amerika területén.

2. Barcelonáig követte gyermekkori szerelmét

Tinédzserként ismerte meg feleségét, Sofíát, akinek családja elhagyta Uruguayt, hogy Barcelonába költözzön. Suárez álma az volt, hogy futballistaként Európában játszhasson, így újra találkozhasson Sofíával – végül bejött a terve.

3. Évtizedek óta ismeri Edinson Cavanit

Hosszú évek óta vezetik a válogatott támadásait, de már évtizedek óta ismerik egymást. Mindketten egy kisvárosban, Saltóban látták meg a napvilágot, mindössze 27 napnyi különbséggel... Ráadásul hat háztömbnyire nőttek fel egymástól.

4. Kétszeres aranycipősnek mondhatja magát

Először a 2013–2014-es idényben nyert Aranycipőt, amikor a Liverpoolban játszott, majd a 2015–2016-os kiírásban, már a Barcelona játékosaként.

5. Tízszer jegyzett mesterhármast a La Ligában

Mindössze 12 olyan játékos van, aki legalább tíz mesterhármasig jutott el a spanyol élvonalbeli bajnokságban – Suárez az egyik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik