Király-kupa: a Racingot kizárták a következő kiírásból

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.31. 17:33
A Spanyol Labdarúgó-szövetség kizárta a Király Kupa 2014–2015-ös küzdelmeiből a Racing Santander együttesét, amely nem állt ki szerda este a Real Sociedad elleni negyeddöntő visszavágójára.

A harmadosztályú klub játékosai kivonultak ugyan a pályára, ám a sípszó előtt a kezdőkörnél összekapaszkodtak és nem mozdultak, ezzel tüntetve az elnök, Ángel Lavín ellen, mivel hónapok óta nem kaptak fizetést.

Az együttes tagjai Mario Fernández csapatkapitánnyal az élen már hétfőn kilátásba helyezték, hogy nem lépnek pályára a mérkőzésen, ha a klubvezetés nem rendezi a velük szemben fennálló tartozásokat. A bojkottfenyegetés részeként a játékosok az elnöknek és embereinek a lemondását is követelték, mondván, az Ángel Lavín vezette vezérkar az ismételt ígéretek dacára sem fizette ki nekik járandóságukat. A 2011-ben még a Primera Divisiónban szereplő egyesület évek óta a csőd szélén áll.

Miután a párharc első felvonását a Sociedad nyerte, természetesen be is jutott a legjobb négy közé, ahol az FC Barcelonával találkozik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik