Király-kupa: a Bilbao hat, a Betis négy gólt szerezve jutott tovább

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 23:03
null
Ante Budimir (Osasuna, balra) és Josema (Gimnastic) csatája a hosszabbításba torkolló mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Az Athletic Bilbao 6–1-re legyőzte a harmadik ligás Eldensét a spanyol labdarúgó Király-kupa csütörtöki játéknapján, és elfoglalta az utolsó szabad helyet a nyolcaddöntőben. Ugyancsak csütörtökön jutott tovább a Betis, amely 4–1-re nyert a negyedik ligás Ibiza vendégeként, valamint az Osasuna, amely hosszabbításban gyűrte le 2–1-re a harmadik ligás Gimnastic Tarragonát.

A bilbaóiak részéről Nico Williams törte meg a harmadik ligás Eldensét a 35. percben, és Álex Berenguer még az első félidőben szállította a második gólt is. Berenguer a szünet után is betalált, előtte megtette ezt Oier Zarraga is, és bár Mario Soberón szépített, végül ötgólosra hízott a különbség – Ruben Correia öngólja és Muniain találata került még be a jegyzőkönyvbe.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

José Bernal egy védelmi hibát kihasználva a 26. percben vezetést szerzett az Ibizának, a Betis válasza a második félidőben érkezett, több részletben: az 54. percben Rodri beadásából Willian José fejelte az egyenlítő gólt, négy perccel később megint Rodri volt az egyik főszereplő, lövésébe Edgar González úgy ért bele, hogy a kapus nem háríthatott. A 4–1-es végeredményt Willian José és Nabil Fekir egy-egy közeli lövéssel állította be.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az Osasuna Kike García révén korán vezetést szerzett a Gimnastic ellen, a kupa mostani kiírásában már kétszer duplázó rutinos csatár közelről talált a hazaiak kapujába. Pablo Fernández fejjel egyenlített a 78. percben, ám hat perccel később összereklamált magának egy piros lapot, rendkívül nehéz helyzetbe hozva csapatát. Az emberhátrányba kerülő Gimnastic kihúzta a hátralévő időt kapott gól nélkül, sőt a hosszabbítás első félidejét is, ám nem tudta elkerülni a kiesést: a 112. percben a menteni igyekvő Montes Arce a saját kapujába pattintotta a csereként beálló Abde Ezzalzuli középre passzolt labdáját. A végjátékra a vendégek is megfogyatkoztak, Pablo Ibánez kapott piros lapot.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A nyolcaddöntő sorsolását január 7-én tartják, a mérkőzéseket január 17-én, 18-án és 19-én játsszák le.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, csütörtöki mérkőzések
Ibiza Islas Pitiusas (IV)–Real Betis 1–4
Gimnastic Tarragona (III)–Osasuna 1–2 – hosszabbítás után
Eldense (III)–Athletic Bilbao 1–6

Szerdán játszották
Linares Deportivo (III)–Sevilla 0–5
UD Logronés (III)–Real Sociedad 0–1
Pontevedra (III)–Mallorca 0–2 – hosszabbítás után
Real Oviedo (II)–Atlético Madrid 0–2
Deportivo Alavés (II)–Real Valladolid 1–0

CF Intercity (III)–FC Barcelona 3–4

Kedden játszották
Cartagena (II)–Villarreal 1–5
Espanyol–Celta Vigo 3–1
La Nucía (III)–Valencia 0–3
Ceuta (III)–Elche 1–0
Levante (II)–Getafe 3–2
Sporting Gijón (II)–Rayo Vallecano 2–0

Cacereno (IV)–Real Madrid 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik