Fogadási csalás: két év börtön az MU középpályásának?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 15:50
Véget érhet a spanyol labdarúgás egyik legrégebb óta húzódó fogadási csalási ügye, perújrafelvételt kértek ugyanis egy 2011-es La Liga-meccs végeredményének befolyásolásával kapcsolatban – írja a Marca.

A 2010–2011-es szezon záró fordulójában a Levante a Real Zaragozát fogadta, utóbbinak nyernie kellett a kiesés elkerülése érdekében. Ez meg is történt, a vendégek 2–1-es sikerrel távoztak Valenciából, és megőrizték élvonalbeli tagságukat. A vád szerint azonban a találkozó végeredményét befolyásolták, eljárás indult, és most – két év elteltével – perújrafelvételt kértek a nyomozók, mivel újabb bizonyítékok vannak a birtokukban.

„Ha egy ilyen eset nem jut el a tárgyalásig, inkább szüntessék meg a büntetőtörvénykönyvet" – mondta a nyomozóiroda egyik, neve elhallgatását kérő tagja a Marcának az üggyel kapcsolatban.

A vádlottak között olyan nagy neveknek kell megjelenniük a tárgyaláson, mint Ander Herrera, a Manchester United középpályása, Gabi, az Atlético Madrid csapatkapitánya vagy Vicente Iborra, a Leicester City játékosa. Rajtuk kívül további hat játékos volt érintett, valamint a Zaragoza akkori edzője, Javier Aguirre és Antonio Prieto sportigazgató is – ők a Marca szerint 965 ezer eurót kaptak a mérkőzés előtt, ám mindegyikük visszaadta azt Agapito Iglesias elnöknek. Annak a kötelezettségüknek viszont nem tettek eleget, hogy jelentsék a fogadási csalás gyanúját.

A Marca azt írja, az ügyészek bizonyítékot találtak arra, hogy a Levante adófizetési kötelezettségei abban az időszakban gyanúsan alacsonyak voltak.

A vádlottak egytől négy évig terjedő börtönbüntetést, valamint minden futballal kapcsolatos tevékenységtől való eltiltást kaphatnak. A Marca szerint aggódnia azonban leginkább Agapito Iglesias klubelnöknek, valamint Francisco Checa főtitkárnak és Francisco Javier Porquerának kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik