FFT: „Ha a Barca kikapott, mindig a hollandok voltak a hibásak"

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 15:12
null
Zenden a Barcelona mezében 2000 májusában (Fotó: AFP)
A FourFourTwo magazin olvasói Boudewijn Zendent kérdezték ki, aki mindenre válaszolt: Barcelona-játékosként cselgáncsozott Xavival, aki megcsúszott, és kiugrott a válla. Hetekig nem játszott.


„Már akkor is rendkívül gyors volt, hihetetlenül technikás, csak a gólra koncentrált, és képes volt betalálni – mesélte egykori PSV csapattársáról, Ronaldóról Boudewijn Zenden, miután eligazítást tartott játékosainak a délutáni edzés során. – Emellett kiváló fickó volt a pályán kívül is, nagyon jól kijöttünk egymással. Egy generációba tartozunk, mindketten 1976-ban születtünk, talán egy hónap van köztünk. Amikor külföldi játékos érkezett a csapatba, mindig próbáltam egy kicsit megtanulni a nyelvén, hogy tudjunk kommunikálni."

Zenden elmesélte, hogy vett egy kicsi, kezdőknek szóló portugál nyelvkönyvet, így ismerte meg őt már az elején. Mindketten tizenhét évesek voltak, amikor bekerültek a PSV első csapatába, csak annyi volt köztük a különbség, hogy Ronaldo akkor már világbajnokságot nyert!

„Emlékszem, amikor Dick Advocaat lett a csapat vezetőedzője, Ronaldo a kulcscsomóját pörgette, azon pedig ott volt a világbajnoki trófea kicsinyített mása. Advocaat volt Hollandia szövetségi kapitánya abban az évben, amikor a brazilok megvertek bennünket a negyeddöntőben. Ronaldo szerette a tréfát. Ugyanabban a lakóparkban éltünk, de míg én egy egyszobás lakást béreltem, ő luxuslakásban élt! Gyakran átjártam hozzá vacsorázni és tévét nézni. Gyakran voltak ott családtagjai és barátai, ez mindig jó móka volt."

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik