Espanyol: hivatalos, Aguirre váltja a menesztett Pochettinót

Vágólapra másolva!
2012.11.28. 12:24
A spanyol labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Espanyol hivatalos honlapján megerősítette, hogy Javier Aguirre veszi át a csapat irányítását. A mexikói szakember a hétfőn menesztett Mauricio Pochettinót váltja a barcelonai klub kispadján.

A spanyol sajtó beszámolója szerint az Espanyol kispadjára Marcelino García Toral pályázott a legnagyobb eséllyel, sőt, még a Videotont irányító Paulo Sousa neve is szóba került, végül azonban Aguirre lett a befutó. A korábban a Zaragozát, az Atlético Madridot és a mexikói válogatottat is irányító tréner még ma aláírja a szerződését, a délután folyamán pedig hivatalosan is bemutatják a spanyol bajnokságot várakozáson alul kezdő klubnál.

„Javier Aguirre és az Espanyol megállapodott a közös folytatásról, így a mexikói szakember a szezon végéig átveszi a klub irányítását. Aguirre munkáját – akárcsak korábbi együtteseinél – másodedzőként Alfredo Tena, míg erőnléti trénerként Juan Iribarren segíti” – szól a barcelonai csapat közleménye.

A hivatalos honlap ugyanakkor megjegyzi, a Sevilla elleni szerdai Király-kupa-mérkőzésen még a B csapatot irányító Raul Longhi ül a katalánok kispadján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik