Enisz Bardi: Ennél édesebb fáradtságot talán még sohasem éreztem

Vágólapra másolva!
2018.10.22. 10:52
null
Bardi (balra) a világhírű Modricot is megtáncoltatta (Fotó: AFP)
Kihasználták a Real Madrid gyenge pontjait a Levante játékosai, akik a pálya közepén nyíló területekre és a hazaiak türelmetlenségére alapoztak – nyilatkozta a 2–1-es győzelem után a Nemzeti Sportnak Enisz Bardi, a vendégek középpályása.

 

 

– Nagy ünneplést csaptak?
– Zengett az öltöző – mondta lapunknak Enisz Bardi, a Levante 23 esztendős macedón középpályása, aki végigjátszotta a Real Madrid elleni szombati bajnokit, amelyet a vendégek 2–1-re megnyertek. – A Levante legutóbb 2007-ben győzött a Santiago Bernabéu Stadionban, a szombati eredmény hatalmas sikernek számít a klubnál. Ugyanakkor senki se gondoljon éjszakába nyúló fiesztára. Az öltözőben kitomboltuk magunkat, de vasárnap ugyanúgy edzésünk volt, mint a többi bajnoki után.

– A meccs után már elárulhatja: vezetőedzőjük, Paco López miben látta a Real Madrid gyenge pontjait?
– Feltérképezte az ellenfelet, tíz napig csak erre a bajnokira készültünk. Úgy láttuk, Lopetegui irányításával a Real Madrid nagy hangsúlyt fektet a szélsőjátékra, a támadások jelentős részét ott szövi, de a pálya közepén szabad területeket hagy. Emiatt arra törekedtünk, hogy labdavesztés után azonnal a védők mögötti területre rúgjuk a labdát, és lám, az első gól éppen ilyen helyzet után született. Emellett a mester azt kérte, lehetőleg próbáljuk tartani a labdát, mert ha passzolgatunk, a közönség fütyülni kezd, ami türelmetlenséget szül a hazai játékosokban, a letámadás során pedig szervezetlenné válhatnak. Elvégre a Real Madrid nem tűri, ha saját arénájában nincs nála a labda.

– Talán a Real Madrid túl könnyelműen állt a meccshez?
– Nem éreztem, hogy a hazai futballisták lebecsülnének minket. Sőt, mivel az utóbbi hetekben több pontot is elszórtak, biztosak voltunk benne, hogy nekünk esnek. De álltuk a sarat, sőt, a két góllal önbizalmat szereztünk, és elhittük, hogy nyerhetünk. Egy percre sem felejtettük el, milyen minőséget képvisel az ellenfél, de senkit sem nyomasztott, hogy a legendás arénában kell szembenéznünk a BL-címvédővel, inkább feldobott minket.

– Megérdemelt a győzelmük? Csak mert a statisztika szinte minden elemében Real Madrid-fölényt mutat.
– A gólok számában viszont nem. Azért megérdemelt a sikerünk, mert mindent kiadtunk magunkból a pályán, és elhittük, hogy semmi sem lehetetlen. Természetes, hogy kétgólos hátrányban a Real Madrid hazai pályán beszorítja ellenfelét, ahogyan említettem, elképesztő játékosok futballoznak a csapatban. Ugyanakkor nem emlékszem, hogy akár csak egyszer is szemtől szemben álltak volna a kapusunkkal.

– Gareth Bale és Karim Benzema pályára lépése után mennyit változott a meccs képe?
– A walesi nagyszerű futballista, de ezúttal úgy éreztem, inkább Benzema becserélése után javult fel a hazaiak játéka. A francia csatár semlegesítésével meggyűlt a bajunk.

– Mennyivel fárasztóbb a Real ellen futballozni, mint a többi csapat ellen?
– A sprintek számában és a megtett kilométerekben nincs nagy különbség, de a lefújás után éreztük, hogy sokkal nagyobb iramban játszottunk. A madridi játékosok többsége remekül olvassa a futballt, megvan bennük a sebesség és a dinamika, ezért nagyon megterhelő ellenük játszani. De ennél édesebb fáradtságot talán még sohasem éreztem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik