El Clásico: Xavi óriási győzelemről beszél; bolondnak nevezte a Real játékosát

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.03.03. 07:46
null
Xavi sárga lapot is kapott, miután a hajrában összeszólalkozott Daniel Carvajallal (Fotó: AFP)
Azután, hogy az FC Barcelona csütörtökön Éder Militao öngóljával 1–0-ra győzött a Real Madrid vendégeként a labdarúgó Király-kupa elődöntőjének első felvonásán az egyik fő téma a Barca védekező játéka volt. Mindkét vezetőedző beszélt erről a meccs után.

 

A Barcelona vezetőedzője, Xavi a Real Madrid elleni 1–0-s győzelem után arról beszélt, hogy felemás érzései vannak csapata játéka láttán, ugyanakkor cáfolta, hogy eleve védekezésre rendezkedtek be a Bernabéuban a csütörtöki kupameccsen.

„Az volt a tervünk, hogy hosszan birtokoljuk a labdát a Real térfelén, párharcokat nyerjünk, irányítsuk a játékot, de ezzel ma nem dicsekedhettünk. Viszont rendkívüli módon tudtunk védekezni, amikor nem volt nálunk a labda. A védekezés is a játék része, ezért nagyon fontos ez a siker, óriási győzelmet arattunk, mert minimalizálni tudtuk a Madrid gólhelyzeteit. Egy lehetőségük volt Rodrygo révén” – idézi az elperiodicomediterraneo.com Xavit, aki például Daniel Carvajal első félidei zicceréről láthatóan megfeledkezett.

Ha pedig már Xavi és Carvajal szóba került… A Marca egyik visszapillantó cikkében felidézte a csütörtöki meccs feszült pillanatait, konfliktusait, így azt, amikor Vinícius Junior sárga lapot érően lebirkózta Frenkie de Jongot és Xavi, illetve Daniel Carvajal összeszólalkozását, amiért a katalánok edzője kapott sárga lapot.

„Bolond vagy” – mondta kétszer is a Barca edzője a védőnek. A Marca beszámolója szerint az esetet rögzítették a kamerák, de azt már nem, hogy Carvajal mit válaszolt. Xavi sárga lapot kapott az összeszólalkozásért.

Xavi a visszavágó kapcsán úgy fogalmazott, ez az eredmény csak egy kis lépés, továbbra is a Realt tartja esélyesebbnek a továbbjutásra, mert úgy látja, fizikailag nagyon erősek a madridiak.

A Real vezetőedzője, Carlo Ancelotti is a Barcelona védekezését emelte ki a kupaelődöntő kapcsán.

A játéknak örülünk, az eredménynek nem, mert nem voltunk hatékonyak fogalmazott Carlo Ancelotti a lefújást követően. – Volt egy hiba a játékunkban, volt egy rossz passzunk, ami után jött az öngól, de ha a Camp Nouban ugyanígy tudunk játszani, csak hatékonyabban, akkor továbbjuthatunk. A Barcelona nem érdemelte meg a győzelmet. A labdabirtoklás szempontjából az egyik legjobb meccsünket játszottuk (64 százalékban volt a labda a Realnál – a szerk.). Kicsit meglepő volt a Barcelona defenzív játéka – megtanultak védekezni.”

A párharc visszavágóját április 5-én rendezik, a spanyol Király-kupa döntője május 6-án lesz, Sevillában.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Real Madrid–Barcelona 0–1
Madrid
, Santiago Bernabéu Stadion. V.: José Munuera
Real Madrid:
Courtois – Carvajal, Rüdiger, Militao, Nacho (Rodrygo, 67.) – Modric (Álvaro Rodríguez, 84.), Camavinga, Kroos(Tchouaméni, 74.) – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.
FC Barcelona: Ter Stegen – R. Araújo, Koundé, Marcos Alonso, A. Balde – Kessié (Sergi Roberto, 86), Busquets, F. de Jong – Raphinha (Fati, 69.), Ferran Torres, Gavi. Vezetőedző: Xavi.
G.: Militao (26.) – öngól
A visszavágót április 5-én rendezik.


A MÁSIK ÁGON
Osasuna–Athletic Bilbao 1–0 (Ezzalzuli 47.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik