El Clásico: tizenöt százalékos közönségarányt ért el a Sport Tv

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.28. 14:30
A világ talán két legnépszerűbb labdarúgóklubja, a Barcelona és a Real Madrid izgalmas összecsapása kiváló nézettséget hozott a Sport2-nek, amely célcsoportjában 15 százalékos közönségarányt ért el.

Szombaton 18 órától, a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában rendezték az el Clásicót, az FC Barcelona és a Real Madrid összecsapását. A Sport2 közvetítésére (17 órától 20:30-ig) a Nielsen Közönségmérés adatai alapján majd 670 ezren voltak kíváncsiak. A mérkőzés ideje alatt a sportcsatorna a fogyasztói szempontból legfontosabb, 18-49 éves férfiak körében 15 százalékos közönségarányt ért el, amivel a Sport2 az adott célcsoportban a második legnézettebb volt az RTL Klub mögött.

A találkozón a Barcelona hazai pályán nyert 2–1-re, előbb az ifjú brazil közönségkedvenc, Neymar vette be az ellenfél kapuját élete első el Clásicóján, majd Alexis Sánchez szerzett egy bravúros találatot. A Real Madrid erejéből már csak a szépítésre futotta, így a három pontot a katalánok szerezték meg, akik 28 ponttal állnak a tabella élén a 27 pontos Atlético Madrid és a 22 pontos Real Madrid előtt.

A spanyol pontvadászatban legközelebb a március 23-i hétvégén rendeznek el Clásicót, de a Barcelona, a Real Madrid és a dobogó második helyén álló, Atlético Madrid bajnokijait addig is figyelemmel kísérhetik a Sport TV nézői. A Sport1 HD ráadásul a Bajnokok Ligája következő játéknapján a Juventus–Real Madrid mérkőzést tűzi műsorára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik