Egy kis durvulás és sima Real Madrid-siker

Vágólapra másolva!
2010.09.22. 00:08
null
Higuaín és C. Ronaldo is betalált – ez eddig mindig Real Madrid-sikert eredményezett, most is (Fotó: Reuters)
A Real Madrid hazai pályán Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín és Karim Benzema góljával győzött 3–0-ra az Espanyol ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. Az első két gól között volt egy kis durvulás is: az 57. és a 63. perc között négy lapot is kiosztott a játékvezető, Pepét és Ernesto Galant kiállították. A harmadik találat után Juan Forlín is piros lapot kapott, két, reklamálással „kivívott" sárga lap után – nem mindennapi eset.

Az első tíz percben a legnagyobb felhördülést Carlos Kameni váltotta ki, aki parádés védéssel mentette Ángel Di María fejesét – az argentin előtt Mesut Özil teremtett helyzetet.

ELŐSZÖR NYERT AZ OSASUNA – VADÓCZ CSERE VOLT

Megszerezte első győzelmét az Osasuna a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalának 2010–2011-es szezonjában, miután hazai pályán 3–1-re nyert a Real Sociedad ellen a 4. fordulóban.

 

A vezetést először a Real Madrid ellen is betaláló Raúl Tamudo révén a vendégek szerezték meg, a pamplonaiak – akiknél Vadócz Krisztián a 82. percben lépett pályára –  azonban még a szünet előtt fordítottak, majd a második félidőben még egyszer betaláltak.


A másik 20 órakor kezdődő keddi mérkőzésen az Athletic Bilbao 3–0-ra diadalmaskodott a Mallorca ellen.

 

A 22. percben Kameni 2–0-ra alakította a Di María elleni különversenyt, védve a támadó távoli átemelését. A Real hét perccel később előnybe került, miután García kezezése miatt a büntetőpontra mutatott a játékvezető. Cristiano Ronaldo kétszer állhatott neki a tizenegyesnek (egyrészt befutottak a büntetőterületen belülre, másrészt meg is torpant), mindkétszer belőtte – a szünetre minimális előnnyel vonulhatott a Real. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a 43. percben Joan Verdu kihagyja az Espanyol legnagyobb helyzetét.

A folytatásban a lapok hullottak, nem a gólok: Pepe gyorsan összeszedett két felesleges sárgát, így megszemlélhette a pirosat is, majd Galan Cristiano Ronaldo elleni szabálytalanságáért jutott a kiállítás sorsára. Az Espanyol minden játékosa megpróbálta rávenni a játékvezetőt ítélete megváltoztatására, de csak egy sárga lap lett a „jutalmuk", amit a heveskedő Verdu kapott.

A két csapat ezt követően kicsit megnyugodott, bár ez sem emelt sokat a játék (nem túl magas) színvonalán. No meg a Bernabéu elég gyatra állapotban levő gyepe sem...

A házigazdák Sergio Ramos fejesével majd Higuaín lövésével veszélyeztettek, a védő nem találta el a kaput, a támadó életerős lövését pedig Kameni védte. A 79. percben aztán eldőlt a meccs: egy kontra után Cristiano Ronaldo passzolt balra, Higuaín pedig higgadtan, laposan a hálóba lőtt.

  • Eddig 11 bajnoki mérkőzésen szerzett gólt egyszerre Cristiano Ronaldo és Higuaín – ha ez megtörtént, a Real mindig győzött.

 

  • Ronaldo tizenegyesből elért találata egyben a 20. 2010-es bajnoki gólja is volt, csak Lionel Messi szerzett ennél többet ebben a naptári évben a Primera Divisiónban (27)

A második gól megszerzése után (is) kedvére kontrázott a Real Madrid, Ronaldo lapos lövését Kameni nagy bravúrral piszkálta ki a rövidből. A 87. percben gyönyörű akciót játszott végig a madridi csapat, gyors adogatás után Karim Benzema előbb világgá küldte a védőjét, majd a rövidbe lőtt.

A reklamáló Juan Forlín sárga lapot kapott, majd pirosat, mivel a második gólt követően is addig szövegelt, amíg figyelmeztették... Az újabb Real-gól (és az újabb Espanyol-reklamálás) elmaradt, José Mourinho csapata fölényesen győzött.

 AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2010/04,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik