Celta Vigo: Luis Enrique a kispadon, két évre írt alá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.08. 22:25
Hivatalossá vált Luis Enrique kinevezése: a 43 éves szakember kétéves szerződést írt alá a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) bennmaradó Celta Vigóval.

„Nagy izgatottsággal várom a vigói kihívást. Üdvözletem küldöm minden szurkolónak, és nagyon bízom benne, hogy sikerül majd kiérdemelnem a bizalmukat és a szeretetüket. Hajrá, Celta!” – üzente székfoglalójában Luis Enrique. A tréner feladata nem szimplán a bennmaradás kiharcolása, hanem látványos, ám ugyanakkor eredményes, mondjuk úgy, közönségcsalogató támadójátékkal is ki kell rukkolnia új csapatával.Luis Enrique. A tréner feladata nem szimplán a bennmaradás kiharcolása, hanem látványos, ám ugyanakkor eredményes, mondjuk úgy, közönségcsalogató támadójátékkal is ki kell rukkolnia új csapatával.

Amint arról korábban már beszámoltunk: az együttes Abel Resino vezetésével harcolta ki élvonalbeli tagságának meghosszabbítását – az utolsó fordulóban legyőzte az Espanyolt –, de a klub mégsem hosszabbította meg a tréner szerződését.

Első számú utódként azonnal Luis Enrique neve vetődött fel, akinek hivatalos kinevezésére nem is kellett az előre beígért 24 órát várni.

A játékosként a Sporting Gijónban későbbi sikereit megalapozó Luis Enrique öt évig a Real Madrid, majd nyolc idényen át a Barcelona alkalmazásában állt. A 62-szeres válogatott 2004-ben fejezte be profi pályafutását, 2008–2011 között a Barcelona tartalékjait irányította. A katalánoknál azonban nem jutott előrelépési lehetőséghez, így váltott, és elfogadta az olasz Roma ajánlatát, amelynél azonban nem tudta kitölteni kétéves szerződését: az első szezon végén távoznia kellett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik