Bundesliga: Thiago a Bayern Münchenből vonulna vissza

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 19:44
Thiago Alcántara, a Bayern München spanyol válogatott labdarúgója kijelentette, nem bánná, ha pályafutása során már csak jelenlegi klubjában játszana.

„Csodálatos lenne, ha ebben a klubban fejezhetném be a karrieremet”– nyilatkozta a 29 éves középpályás. Hozzátette, mindez nem csak tőle függ.„Csodálatos lenne, ha ebben a klubban fejezhetném be a karrieremet”– nyilatkozta a 29 éves középpályás. Hozzátette, mindez nem csak tőle függ.

Thiago 2013 óta játszik a német bajnoki címvédőnél, jelenlegi szerződése jövő nyárig szól, de a meghosszabbításáról már tárgyalnak egymással a felek. Elmondása szerint szeretne együtt játszani a testvérével, Rafinhával, de ez nagyon nehéz dolog, hiszen utóbbi jelenleg a Celta Vigóban szerepel.

Thiago azt is elárulta, hogy a visszavonulása után Katalóniában szeretne élni, mivel 2005 és 2013 között az FC Barcelonát erősítette, és nagyon megszerette azt az országrészt.

Mivel Olaszországban született, gyermekként évekig Brazíliában élt, majd Spanyolországba költözött, válogatott lett, később pedig Németországba került, nem hisz a hazafiságban.

„Sehol sem vertem gyökeret, nem hiszek a zászlókban”– fogalmazott.

Thiago szerint a koronavírus-járványnak nagy gazdasági hatása lesz a labdarúgásra, hiszen az átigazolási díjak és a fizetések is csökkenni fognak. A zárt kapus mérkőzéseket nem szereti– ha rajta múlna, mindig tele lennének a stadionok –, de megérti, hogy a szezont a lehető legtöbb helyen be kell fejezni, hiszen ezzel enyhülnek a klubok gazdasági problémái.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik