Bilbao: Megvárom a nyarat, és akkor távozom - Llorente

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 18:57
null
Llorente a nyáron elhagyja a Bilbaót (Fotó: Action Images – archív)
Fernando Llorente kedden bejelentette, hogy kivárja szerződése lejártát, és nyáron elhagyja az Athletic Bilbaót. A spanyol válogatott csatárért nyáron több angol klub és az olasz Juventus is bejelentkezett, de nem engedte el a Bilbao. A támadót nem adták el a baszkok, de mivel Llorente nem ment bele a szerződéshosszabbításba, nemigen játszik.

„Megvárom június harmincadikát, és akkor távozom. Ez segíti a fejlődésemet, ki akarom próbálni magam máshol is – mondta kedden Llorente, aki ebben a szezonban mindössze egy bajnokin kezdett. – Nem a pénz miatt megyek el, a Bilbao nagyon jó ajánlatot tett.”

Llorente szerint a klub és a sajtó ellene hangolta a szurkolókat az új szerződése körüli huzavona során, ezért tarthatatlan lett a helyzete.

„A sajtó ellenséges hangneme és sorozatos hazugságai hatottak a szurkolókra, akik kifütyültek az augusztusi Európa-liga meccsünkön. Ekkor döntöttem, el, hogy távozom. Csak a szurkolótábor kis része fütyül ki, a többség szeret, és ezt érzem is” – tette hozzá az Athletic saját nevelésű labdarúgója, aki a Bosman-szabály értelmében a nyáron szabadon távozhat Bilbaóból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik