Barcelona: valóra váltották a floridai lövöldözés túlélő hősének álmát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 18:50
null
Anthony Borges (balról a második) és családja a Camp Nouban (Fotó: Twitter/FCBarcelona)
Szívmelengető gesztust tett a Barcelona labdarúgócsapata a tavaly februári floridai lövöldözést túlélő Anthony Borges és családja felé.

 

2018 februárjában a floridai Parklandben található Marjory Stoneman Douglas Középiskolában az intézmény korábbi tanulója, az akkor 19 éves Nikolas Cruz 17 embert (tanárokat és diákokat is) ölt meg egy gépfegyverrel. Anthony Borges több diáktársát megmentette azzal, hogy elbarikádozta a tanterem ajtaját a testével. Az elkövető az ajtóba lőtt többször, öt helyen el is találta az akkor 15 éves Borgest, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A katalán klubnál már korábban figyelmesek lettek arra, hogy Borges Barcelona-mezben nyilatkozik a televíziós csatornáknak a kórházi ágyáról – írja a CNN. Mint kiderült, a floridai fiú 2016-ban a lauderhilli Barca Akadémián – amely a La Masia mintájára működik az Egyesült Államokban – futballozott. A Barcelona Santiago Segurola újságírón keresztül lépett kapcsolatba először Borges családjával, majd Manel Arroyo korábbi alelnök meglátogatta Floridában a gyógyulófélben lévő kisfiút.



Tizenhárom hónappal a tragikus események után Anthony Borges álma valóra vált: szerda este családjával ott lesz a Camp Nouban, amikor a Barcelona az Olympique Lyont fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Ráadásul csütörtök reggel Borges ott lehet a katalánok edzésén, és találkozhat a játékosokkal is.

A Barcelona közleménye szerint Borgesnek adnak egy mezt is, amelyet a csapat összes tagja aláír, „elismerésül bátorságáért, amiért saját életét kockáztatva mentette meg az osztálytársait. Sérülései életveszélyesek voltak, de több hónapos kórházi kezelés után állapota rengeteget javult. A Barcelona segítette abban, hogy itt lehessen és az álma valóra válhasson.”


Le a kalappal a klub előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik