Barcelona: újabb két rutinos játékos egyezhet bele a bércsökkentésbe

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 11:29
null
Piqué (balra) már megegyezett a klubbal bére csökkentéséről, most Busquets (jobbra) van soron (Fotó: AFP)
A Mundo Deportivo értesülései szerint a La Ligában szereplő FC Barcelona illetékesei a következő napokban találkoznak Sergio Busquets és Sergi Roberto ügynökeivel, hogy megegyezzenek a két rutinos játékos fizetésének csökkentéséről. Korábban Gerard Piqué és Jordi Alba is beleegyezett a bércsökkentésbe, tudván, hogy a klub anyagi gondokkal küzd.

Korábban is ismert volt, hogy az FC Barcelona komoly anyagi gondokkal küzd, ám Lionel Messi augusztusi, kényszerű távozásakor erről mindenki megbizonyosodhatott. A katalán klub vezetősége éppen ezért arra kéri játékosait, hogy egyezzenek bele a fizetéscsökkentésbe. Elsőként Gerard Piqué, valamint Jordi Alba tette ezt meg.

A Mundo Deportivo információi szerint két újabb játékos hajlandó megválni bére egy részétől: a csapatkapitány Sergio Busquets, valamint Sergi Roberto. Előbbi szerződése 2023 nyaráig szól, utóbbié a jövő nyáron lejár. Sajtóhírek szerint Roberto fizetéscsökkentése egyben egy szerződéshosszabbítás is lesz, vagyis kevesebbért ír majd alá, mint amennyit jelenleg keres.

Szintén a katalán klubhoz kapcsolódik, hogy saját nevelésű, mindössze 18 éves középpályása, Ilaix Moriba továbbra sem fogadja el a neki kínált szerződéshosszabbítási ajánlatot, mert magasabb fizetést szeretne. A Mundo Deportivo információi szerint a Barca emiatt úgy döntött, hogy megválna tehetségétől, az RB Leipzig pedig komolyan érdeklődik.

A gond csak az, hogy a lipcseiek 10 millió euró alatti vételárban gondolkodnak, hiszen Moriba szerződése 2022 nyarán lejár, a katalánok viszont legalább 20 millió eurót szeretnének érte kapni.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik