Barcelona: „Tizenegyes volt” – Koeman nem érti a bírói ítéletet, de elégedett

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 10:49
null
Ronald Koemannál tizenegyest ért Jordi Alba lerántása (Fotó: Getty Images)
Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetőedzője összességében elégedett volt csapata teljesítményével a Sevillával szemben 2–0-ra elveszített Király-kupa-elődöntő első mérkőzése után, de azt nem érti, hogy Jordi Alba lerántásánál Mateu Lahoz játékvezető miért nem ítélt tizenegyest együttesének.


„Az eredmény nem jó. Végig küzdöttünk, de nem értük el, amit reméltünk – kezdte Koeman, aki a kétgólos vereség ellenére nem tud szemrehányást tenni játékosai teljesítményére. Nem véletlen, hogy a 85. percig nem is cserélt. – Jól játszó Barcát láthattunk, volt egy tiszta gólhelyzetünk (Messi lehetősége a 11. percben – a szerk.), a második félidőben pedig nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre. Nem tudom hibáztatni a csapatot. A végsőkig vártam a cserékkel, nem volt okom ugyanis változtatni, mert nem láttam fáradtnak az együttest. Elégedett vagyok az elvégzett munkával. Nehéz lesz a visszavágó nulla–kettőről, fontos lett volna az idegenbeli gól, de a Barca otthon bármire képes.”

A holland szakembert a meccs után arról a második félidei jelenetről is kérdezték, mely során Jordi Albát a tizenhatoson kívülről berántották a büntetőterületen belülre, de a játékvezető csak szabadrúgást ítélt, és vissza sem nézte videón az esetet.

„Mindenki azt mondta nekem, hogy tizenegyes volt, nem csak a saját embereink. Nem tudom, miért nem használták a videobírót. Büntetőt kellett volna kapnunk” – vélekedett a Barcelona vezetőedzője.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (a tizenegyesgyanús jelenet 5:28-tól)

A párharc visszavágójára három hét múlva, március 3-án kerül sor a Camp Nouban. Közvetlenül e mérkőzés előtt, február 27-én a bajnokságban is összecsap egymással a két csapat, annak a találkozónak a Sevilla lesz a házigazdája.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SEVILLAFC BARCELONA 2–0
Sevilla,
Ramón Sánchez Pizuján Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette: Lahoz
SEVILLA: Bono – Aleix Vidal, Koundé, Diego Carlos, Escudero (Munir, 70.) – Jordán (Gudelj, 80.), Fernando, Rakitic – Suso (O. Torres, 81.), en-Nesziri (L. de Jong, 70.), Papu Gómez (Rekik, 70.).Vezetőedző: Julen Lopetegui
BARCELONA:
Ter Stegen – Junior Firpo, Umtiti (Trincao, 90.) Mingueza, Alba – F. de Jong, Busquets, Pedri (Pug 85.) – O. Dembélé, Messi, Griezmann.Vezetőedző:Ronald Koeman
Gólszerző: Koundé (25.), Rakitic (85.)

Csütörtök
21.00:Athletic Bilbao–Levante (Tv:Sport1)
A visszavágókat március 3-án és 4-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik