Barcelona: Szép dolog a rekord, de a győzelem fontosabb - Messi

Vágólapra másolva!
2012.12.10. 10:00
Tegnap a Betisnek lőtt duplájával megdöntötte Gerd Müller rekordját Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin labdarúgója annyit fűzött hozzá a mérkőzés után adott nyilatkozatában: mindezt szép dolognak tartja, viszont a győzelmet fontosabbnak.

„Szép dolog megdönteni ezt a rekordot, de a győzelem fontosabb volt ennél, mert így meg tudtuk őrizni az előnyünket a riválisokkal szemben – mondta diplomatikusan és sportszerűen Messi. – Az én célom az, hogy a folytatásban is ezen a szinten tudjunk teljesíteni a bajnokságban, a kupában és a BL-ben. Ez a vágyam."

A közelgő FIFA-Aranylabda választás kapcsán – amelyben már csak hárman maradtak versenyben, Messi mellett Andrés Iniesta, valamint a Real Madrid gólzsákja, Cristiano Ronaldo – az argentin támadó a spanyol csapattárs esélyeiről beszélt.

„Ha Andrés kapja meg a díjat, méltán végez ő az élen, hiszen páratlan képességekkel bír, és azt minden mérkőzésen képes kihozni magából. Ha ő nyer, szintén jó lesz."

Az argentin nem kerülhette meg a Radamel Falcaóra utaló kérdést sem: az Atlético Madrid kolumbiai támadója öt góllal vette ki részét csapata 6–0-s sikeréből a Depor ellen.

Messi megjegyezte, hogy Falcao gólerős játékos, és különben meg a spanyol bajnokságban nem könnyű dolog egyetlen bajnokin öt gólt szerezni. És valóban: rekordok ide vagy oda, ez még neki sem sikerült, eddig. Csak a Bajnokok Ligájában... Ennyiszer volt eredményes a tavasszal a német Leverkusen ellen 7–1-re megnyert nyolcaddöntő-visszavágón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik