Barcelona: Nagyon örülök, hogy hazatérhettem – Eric García

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.01. 17:07
null
Eric García boldog, hogy hazatérhetett (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, az FC Barcelona Sergio Agüero szerződtetését követően bejelentette, hogy a következő idénytől Eric García is a katalán együttest erősíti. A 20 éves spanyol védő az első interjújában többször is kiemelte, egy álma vált azzal valóra, hogy visszatérhetett az anyaegyesületébe – számolt be róla az As.

„Régóta vártam már arra, hogy a Barcelonában játszhassak – árulta el Eric García, aki 2017-ig a Barcában nevelkedett, mi több, valamennyi korosztályban ő töltötte be a csapatkapitányi tisztséget. – Mondtam is korábban Ansúnak (Fati – a szerk.), hogy egy nap majd a Camp Nouban fogjuk együtt rúgni a bőrt. Most eljött ez a nap.”

„Egy álom válik ezzel valóra, hiszen haza akartam jönni. Mindent meg fogok tenni a Barcáért. Ennél a klubnál csakis a győzelem az elfogadható. Maximálisan átérzem ezt, és nagyon örülök annak, hogy hazatérhettem” – hangsúlyozta Eric García, aki már alig várja, hogy elrajtoljon az új idény.

A spanyol védőt sokszor összehasonlítják a klub ikonjával, Gerard Piquével.

„Mindig elmondtam, hogy hízelgő ez rám nézve, de nem hasonlítunk egymásra. Piqué az utóbbi tíz év legjobb védője, és megtiszteltetés lesz mellette játszani, de egyben kihívás, hiszen a legjobbakkal kell majd szembenéznünk” – magyarázta.

Eric García az interjúban elárulta, Joan Laporta hívta fel az ügynökét azzal a szándékkal, hogy térjen vissza Barcelonába. A 20 éves spanyol játékos arról is beszélt, hogy annak idején nem bíztak benne annyira, mint most, ezért távozott akkor Manchesterbe, ahol rengeteget fejlődött Josep Guardiola keze alatt.

Mint megírtuk, az FC Barcelona közleménye szerint a 20 esztendős hátvéd 2026-ig szóló megállapodást írt alá, kivásárlási ára 400 millió euró lesz.

Eric García 2017-ben került a Manchester City akadémiájára. A 2020–2021-es idényben 12 tétmérkőzésen lépett pályára Guardiola csapatában. A hétszeres válogatott futballista szabadon igazolható játékosként csatlakozik a gránátvörös-kékekhez.

A Barcelona tartománybeli Martorellben született labdarúgó meghívót kapott a spanyol válogatott keretébe a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra Luis Enrique szövetségi kapitánytól.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik