Barcelona: már jövőre távoznia kell Ronald Koemannak?

Vágólapra másolva!
2020.08.19. 20:42
null
Ronald Koemannak csak egy év jut a Barcelona kispadján? (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, Ronald Koeman két idényre szóló, 2022 nyaráig érvényes szerződést kötött az FC Barcelonával, ennek ellenére előfordulhat egy olyan forgatókönyv is, hogy akár már 2021-ben távoznia kell a katalán óriástól.

 

A katalán klubnál jövő márciusban tartják meg a következő elnökválasztást: a jelenlegi elnök, Josep Maria Bartomeu legnagyobb riválisának számító Víctor Fontnak megvannak a saját elképzelései a klub irányítását illetően, és nem titkolt vágya, hogy a klublegendának számító Xavit ültesse a kispadra.

„Ha megválasztanak elnöknek, nem Koeman lesz az edző – mondta Font a Cadena SER-nek. – Legendás alakja a Barcelonának, óriási köszönettel tartozunk neki a múltért, és hogy most vállalta ezt a kihívást. Sok sikert kívánunk neki, remélhetőleg triplázni fog. Amennyiben szükséges, és persze ha szeretné, bizonyos módon hozzájárulhat az általunk elképzelt projekthez, ugyanakkor a saját elképzeléseinket szeretnénk megvalósítani az alelnök személyétől kezdve egészen az ifjúsági részlegig, alapul véve azt a szervezeti rendszert, amit már régóta előkészítünk.”

Az elnökjelölt már korábban is hangot adott azon félelmének, miszerint erkölcsi hanyatlás közepette gazdasági csőd felé halad az FC Barcelona, amelynek igazgatóságában káosz uralkodik. Font amondó, az átalakuláshoz a klub korábbi kiváló sportolóira is szükség van, ennek legfontosabb alappillére Xavi lehet, aki maximálisan támogatja őt.

„Xavi tisztában van vele, hogy a kirakós minden egyes darabjának a helyén kell lennie. Az igazgatótanács lehetővé tenné az új edző számára, hogy elvégezze ezt a munkát, és ez a személy a mi esetünkben ő lenne.”

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy mi lesz Lionel Messi sorsa, az argentin klasszis esetében immár a távozás is egyre valószínűbb eshetőség.

„Messi teljesen csalódott, hogy ilyen kritikus helyzetbe került a klub mind szakmai, mind gazdasági, mind pedig szervezeti szempontból. Ennek ellenére arra számítok, hogy 2021-ben már Xavi irányítása alatt fog játszani” – zárta szavait Font.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik