Barcelona: már januárban új elnököt választhatnak a klub élére

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 11:45
null
A Barcelonának hamarosan új elnöke lesz (Fotó: Twitter/FC Barcelona)
Mint ismert, Josep María Bartomeu október végén lemondott elnöki posztjáról az FC Barcelonánál, helyét pedig ideiglenesen Carlos Tusquets vette át. A megbízott elnök most arról beszélt, hogy az eredeti tervek szerint 2021 márciusában zajló elnökválasztásra már januárban is sor kerülhet.

Az FC Barcelonánál korántsincs minden rendben, hiszen a klub az utóbbi időszakban jóval gyengébben szerepel az elmúlt évekhez, sőt évtizedekhez képest, ráadásul a katalánok pénzügyi helyzete is rendezetlen, részben a koronavírus-járvány miatt.

Ennek köszönhetően a klubbot 2010 óta irányító Josep Maria Bartomeu elnök október végén lemondott posztjáról, helyét pedig ideiglenesen Carlos Tusquets vette át. Az időszakosan megbízott elnök ezúttal az eredetileg 2021 márciusára tervezett elnökválasztás új lehetséges időpontjáról beszélt.

„Az elnökválasztást megtartjuk, amilyen gyorsan csak lehet. Az, hogy pontosan mikor, az a járványhelyzettől és a korlátozásoktól is függ. Még nem egyeztettünk időpontot az önkormányzattal, de jelenlegi információink szerint novemberben és decemberben még nagyon bonyolult lenne ezt végrehajtani, így jelenleg 2021 januárja tűnik reális időpontnak– idézi Tusquets szavait a Diario Sport.

Az FC Barcelona elnöki posztjára jelenleg Victor Font a legesélyesebb, aki korábban már elmondta, hogy egyrészt egyértelmű célja lenne Lionel Messi megtartása a 2021–2022-es idény előtt, valamint, hogy nem tervezne hosszútávon vezetőedzőként Ronald Koemannal.

Fonton kívül még öt jelölt versenyezhet majd az elnöki posztért: Jordi Farré, Toni Freixa, Lluís Fernández Alá, Agustí Benedito és Pere Riera.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik