Barcelona: Kubalát nem, de Messit felülmúlta Aubameyang

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 18:11
null
Aubameyang nagy formában játszik a Barcelonában (Fotó: AFP)
A Barcelona vasárnap este 3–2-re győzött a Levante otthonában, a katalánok első gólját szerző Pierre-Emerick Aubameyang pedig továbbra is szárnyal. A klub a télen ingyen szerződtette a gaboni csatárt az Arsenaltól, ám kevesen gondolták volna, hogy ilyen jól kezdődik a spanyolországi karrierje.

 

A gaboni támadó 14 mérkőzés után 10 gólnál jár, a bajnokságban nyolc, az Európa-ligában két alkalommal volt eredményes, a Real Madrid ellen 4–0-ra megnyert el Clásicón két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét az emlékezetes győzelemből. Mindezt úgy, hogy előtte a Premier League-ben 14 találkozón mindössze négy gólt szerzett – igaz, fegyelmi okok miatt december óta nem játszott.

Azonban Xavi a szintén problémásnak tartott Ousmane Dembélé mellett vele is megtalálta a közös hangot, amiből a csapat is rengeteget profitál.

A teljesítményéről pedig mindent elmond, hogy Lionel Messinek 38, Luis Suáreznek 24, Rivaldónak pedig 22 mérkőzés kellett ahhoz, hogy megszerezze az első tíz gólját a Barcelonában, és csak három olyan játékos volt a klub történetében, aki jobban kezdett Aubameyangnál.

A kétszeres világbajnok, később a rivális Real Madridot erősítő Ronaldo kilenc találkozó után lépte át a tízgólos határt, Romáriónak 12, míg Kubala Lászlónak 13 meccsre volt szüksége ehhez. Samuel Eto'o pedig szintén 14 találkozó után érte el ezt a mérföldkövet. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a harminckét éves gaboni támadót tíz-húsz év múlva is a fent említett játékosokkal emlegetik majd egy lapon, de ha így folytatja, akkor sok örömet szerethet még a Barcelona drukkereinek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik