Barcelona: „Koeman kérése volt” – bemutatták az új szerzeményt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.09. 15:45
null
Luuk de Jongot bemutatták Barcelonában (Fotó: AFP)
Csütörtök délután bemutatták a sajtó képviselőinek Luuk de Jongot, az FC Barcelona labdarúgócsapatának utolsó nyári szerzeményét, akit az átigazolási időszak utolsó napján, annak is az utolsó órájában vettek kölcsön a Sevillától. Joan Laporta, a katalán klub elnöke elmondta, a rutinos támadó szerződtetése Ronald Koeman vezetőedző kérése volt.

 

„Tapasztalt csatárt igazoltunk, aki rengeteg góllal segíthet bennünket. Ronald (Koeman) kérte a szerződtetését – mondta Laporta a játékos bemutatása alkalmával tartott sajtótájékoztatón. – A gazdasági helyzetünk nyilvánvalóan nagyon komplikált, de a sportszakmai vezetés remek munkát végzett. Ez volt a legbonyolultabb átigazolási időszak, amelyben valaha részünk volt.”

Az FC Barcelona elnöke újfent elmondta, Mateu Alemany futballigazgató és Rafael Yuste alelnök munkájának köszönhetően a bevételekből a labdarúgók jövedelmére fordított összeget sikerült 110-ről 80 százalékra csökkenteni.

„A játékosok motiváltabbak, mint valaha, ezt fogják közvetíteni a szurkolók felé is” – tette hozzá Laporta.

Luuk de Jong a Camp Nou gyepén – már az FC Barcelona új mezében



Luuk de Jongot illetően Barcelonában abban bíznak, hogy ugyanolyan eredményes duót alkot majd Memphis Depayjal, mint a 2014–2015-ös idényben, amikor a korábbi Barca-középpályás, Phillip Cocu játékosaként a PSV színeiben ketten együtt 54 gólt szereztek: De Jong 26-szor, Depay 28-szor volt eredményes abban az évadban, s csapatuk az ő vezetésükkel holland bajnoki címet nyert.

Amióta Spanyolországba igazolt, a 188 centiméter magas, 38-szoros holland válogatott csatárnak már nem ilyen jó a mérlege: a Sevilla játékosaként 94 mérkőzésen összesen 19-szer talált be.

Luuk de Jong kölcsönszerződése a 2021–2022-es idény végéig szól, de a megállapodás opciós vételi jogot tartalmaz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik