Barcelona: kedden döntenek Guardioláról, szerdán sajtótájékoztató

Vágólapra másolva!
2010.07.13. 22:33
null
Iniesta is a köszöntött Barca-játékosok között lesz (Fotó: Action Images)
A Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége kedden hozza meg végleges döntését az első csapat vezetőedzőjének, Pep Guardiola ügyében, majd szerdán sort kerítenek a hivatalos bejelentésre is.

Egyelőre ennyit erősített meg Toni Freixa, a katalánok sajtószóvivője, arra viszont nem tért ki, mennyi időre kötelezi el magát a fiatal tréner. Amint arról a Nemzeti Sport Online spanyol forrásra – a katalán Mundo Deportivóra – hivatkozva már korábban beszámolt: a spanyol klub vezetői már megállapodtak a szakemberrel a folytatásról, és ha a részletekről is sikerül megegyezniük, akkor 2+1 éves kontraktust írnak vele alá.

Az elnökségi ülésen több kérdésben is állást foglalhatnak, így a 155 millió eurós hitelfelvételről, valamint a tiszteletbeli elnöki pozíció körül kialakult visszásságokról.

„Johan Cruyffot tiszteljük mint a klub történelmi alakját" – mondta a szóvivő, majd kiegészítésképpen annyit jegyzett meg, hogy csupán konkretizálni akarják a poszttal járó feladatokat és hatásköröket.

Amint arról honlapunk már beszámolt: a holland legenda döntésének hátterében az áll, hogy a katalánok július elején hivatalba lépő új elnöke, Sandro Rosell kijelentette, a Barcelonánál nincsen ilyen pozíció.

A klub hivatalosan a nyári Joan Gamper-kupán köszönti a spanyol válogatott tagjaként világbajnoki címet szerző nyolc játékosát, Víctor Valdést, Piguét, Puyolt, Xavit, Iniestát, Busquetset, Pedrót, valamint az új szerzemény David Villát. Egyben azzal a kéréssel fordult a Spanyol Labdarúgó-szövetséghez, hogy játékosainak ne kelljen részt venniük a Mexikó elleni, augusztus 11-i felkészülési mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik