Barcelona: Johan Cruyff szerint Zlatan Ibrahimovic nem elég technikás

Vágólapra másolva!
2010.04.28. 10:24
Éles kritikával illette az esti, Internazionale elleni labdarúgó BL-elődöntő visszavágójára készülő Barcelona svéd csatárklasszisát Johan Cruyff, a katalán klub tiszteletbeli elnöke, korábbi legendás játékosa, majd edzője.

„A rossz játékosokhoz képest jó a technikája, de a jó játékosokhoz képest rossz" – nyilatkozta őszintén és kendőzetlenül Cruyff a svéd Aftonbladetnek, majd kifejtette: ha valaki országot és klubot vált – mint tette azt a center tavaly nyáron –, akkor az elsősorban mentálisan nagy és kemény lépés, aminek viszont meg kell tudni felelni, méghozzá azzal, hogy minőségileg előrébb lépjen, többet nyújtson.

Cruyff kifejtette azt is, hogy Olaszországban a csatár számára, ha elveszti a labdát, egyben véget is ér az akció. Ezzel szemben Spanyolországban ő az első, akinek nagyon gyorsan el kell kezdenie futni, hogy megpróbálja visszaszerezni a labdát.

A kritikai megjegyzéseket kevésbé tűrő, az önkritikát pedig hírből sem ismerő Ibrahimovicnak aligha esett jól Cruyff véleménye, de a barcelonai legendával, főként tiszteletbeli elnökkel azért nem tanácsos szembemenni, inkább a szavaira kell odafigyelni. Bár a mai futballban a svéd az, aki utoljára kérne tanácsot bármiben, elég öntörvényű ahhoz, hogy ilyen esetben is a maga feje után menjen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik