Barcelona: Guardiola nem áll Milito útjába, ha a védő távozni akar

Vágólapra másolva!
2011.01.04. 17:57
Könnyen elképzelhető, hogy Gabriel Milito a télen elhagyja a Barcelona labdarúgócsapatát a neki jutó kevés játéklehetőség miatt. A katalán gárdát irányító Pep Guardiola megérti játékosát, akinek nem áll útjába, ha az a télen csapatot talál magának.

A hírek szerint a 30 éves Milito elsősorban azért szeretne rendszeresen játszani, hogy megőrizhesse helyét az argentin válogatott keretében. Idén Copa Américát rendeznek, ráadásul pont Argentína lesz a torna házigazdája.

„Vannak döntések, amelyeket én hozok meg, és vannak, amelyeket a klub. Ez most azonban csak az övé – utalt Guardiola az elvágyódó Militóra. – Ismerve őt teljesen megértem a szándékait. Nem vagyok mérges, Gabyra egyébként is lehetetlen haragudni. Én is voltam játékos, jártam hasonló cipőben, így megértem a helyzetét.

Milito egész pályafutását végigkísérték a különböző sérülések, az utóbbi években is több időszakban nem számíthatott rá ilyen okok miatt Guardiola, legutóbb a combizmával bajlódott.

A védelem közepén Carles Puyolnak és Gerard Piquének jelenleg betonbiztos a helye a Barcában, de legutóbb a Levante elleni bajnokin úgy sem volt kezdő Milito, hogy a két spanyol válogatott védő eltiltás, illetve sérülés miatt nem szerepelhetett – az egyébként középpályán játszó Sergio Busquets és a balhátvéd Éric Abidal kapott helyet a védelem tengelyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik