Barcelona: Enrique nem akarja, hogy Guardiolához hasonlítsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.21. 16:21
null
Luis Enrique egyelőre kényelmesnek találja a Barca kispadját (Fotó: Action Images)
Két nappal azt követően, hogy a Barcelona labdarúgócsapata bejelentette, szerdán be is mutatta új vezetőedzőjét, a korábban a klub második csapatát irányító Luis Enriquét.

„Azt reméljük, hogy ez a kezdete egy új Barcelonának, egy Barcelonának, amely újra izgalmas lesz. Alig várom, hogy meghalljam a klub himnuszát a Camp Nouban” – nyilatkozta a székfoglalón Luis Enrique, aki játékosként 1996 és 2004 között szerepelt a gránátvörös-kékeknél.

A Vigóból érkező szakember – többek között Kubala László, Johan Cruyff és Josep Guardiola után – a nyolcadik olyan edző, aki csapatkapitányként és trénerként is szóhoz jut a klubnál. Ugyan Tito Vilanova és Guardiola után Luis Enrique rövid időn belül a harmadik olyan vezetőedző, akit a klub „nevelt ki”, az új tréner arra kérte az újságírókat, kerüljék az összehasonlításokat elődjeivel; szerinte Guardiola sikerei is inkább vezetői habitusában gyökereztek, mint taktikai újításaiban.

„Túlságosan nem támaszkodom a taktikai hozzáértésre, sokkal inkább a csoport és az egók menedzselésére fókuszálok. A munka hét közben zajlik, és azon alapul, hogy miként ismerem meg az egyes játékosokat. Legfőképp vezető szeretnék lenni” – mondta a Barca B mellett eddig a Romát és a Celta Vigót irányító szakember, aki Lionel Messivel is alig várja a munkát.

„Felcsigáz, hogy a világ legjobb játékosa a csapatomban lesz. Nyilvánvaló, hogy Messi teljesítménye ebben a szezonban nem volt olyan hihetetlen, mint az elmúlt években. Remélem, hogy velem újra a legjobbját nyújtja, akárcsak Iniesta, Neymar és a többiek” – mondta Luis Enrique.

Enrique a Barcelona gyepén is megmutatkozott

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik