Barcelona: Borzalmas hibákat követtem el - Martino

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.02. 07:27
null
Gerardo Martino a Barcelona edzőjeként nem tudta elkápráztatni a világot (Fotó: Action Images)
Gerardo Martino elismeri, hogy kudarcot vallott a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként, és hogy semmit sem tudott hozzátenni Lionel Messi játékához.

 

Gerardo Martino egy idényt töltött a Barcelonánál, a 2013–2014-eset, amely alatt csak a Spanyol Szuperkupát tudta elhódítani a katalánokkal. A tavaly nyáron argentin szövetségi kapitánnyá kinevezett szakember őszintén beszélt spanyolországi időszakáról, amelyet egyértelműen kudarcként élt meg.

„A Barcelonánál senki sem láthatta, mire vagyok képes – nyilatkozta Martino az argentin Clarínnak. – Nem látták az igazi Tata Martinót, az embert, aki jó munkát végzett paraguayi szövetségi kapitányként vagy a Newell's Old Boys élén. Nem hagytam nyomot a Barcán, vakvágány volt edzői pályafutásomban, ráadásul a legfontosabb helyen, ahol valaha dolgoztam. Elmentem egy csapathoz, amely mindig nyert, velem viszont semmit sem hódított el. A Szuperkupa Barcelonában gyakorlatilag semmit sem ér. A Newell'snél töltött időszakom után jobb edzőnek éreztem magam, a barcás évem után viszont egyáltalán nem. Az egyetlen, amit megtanultam ott, az volt, hogy milyen érzés, ha sztárokkal vagy körülvéve, a világ legjobbjaival.”

Többek között Lionel Messivel is együtt dolgozott, de ezzel kapcsolatban sem tudott pozitívumot mondani.

„Semmit, abszolút semmit. Sem neki, sem a Barcának – válaszolta az 52 éves szakember arra a kérdésre, hogy mit tanított meg Messinek a katalán gárdánál, mit adott hozzá a játékához. – Borzalmas hibákat követtem el a Barcelonánál. Egy másik életben majd mesélek ezekről.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik