Barcelona: alá sem írt, de egyesek tudni vélik, ki lenne Xavi első igazolása

Vágólapra másolva!
2021.10.29. 23:12
null
Kingsley Coman (a kép előterében) a kevés játéklehetőség miatt, a Barcelona Coman klasszisához mérten alacsony ára miatt kezdhet egyezkedni egymással (Fotó: AFP)
Ugyan még a vezetőedző érkezését sem jelentették be, a katalán Sport című napilap szerkesztői tudni vélik, hogy Xavi első igazolása a Bayern Münchentől kerülhet majd az FC Barcelonához. Legalábbis Kingsley Coman szerződtetésének megpróbálása a korábbi kiváló középpályás egyik feltétele ahhoz, hogy leüljön a Barca kispadjára.

 


A lap nem felejti el, hogy a Barcelona anyagi helyzete korántsem rózsás, ugyanakkor ezzel Xavi is számol. Kingsley Coman az egyéni képességei mellett az ára miatt is ideális célpont lehet a katalánok számára: a szerződése 2023 nyarán lejár, és jelen állás szerint nem akarja meghosszabbítani azt Münchenben, ahol – ugyan kisebb sérülés és betegség is hátráltatta az utóbbi időben (apróbb szívműtétre is szüksége volt) – Leroy Sané és Serge Gnabry mellett alig-alig jut szerephez a széleken. A jelenlegi idényben négy bajnokin mindössze 84 percnyi játéklehetőséget kapott Julian Nagelsmann vezetőedzőtől, s a minden sorozat beleszámításával nyolc tétmeccsen játékban töltött 262 perce sem fest sokkal meggyőzőbben.

Comant az elmúlt időszakban főleg Premier League-csapatokkal kapcsolatban emlegették: a Manchester United, a Manchester City és a Liverpool is szóba került a nevével.

Coman 2015 óta a Bayern futballistája, két idényen át kölcsönben szerepelt a bajoroknál, majd 2017-ben 21 millió euróért cserébe ki is vásárolták a játékjogát a Juventustól. 200 tétmeccsen 31 gólja és 50 gólpassza van a münchenieknél – többek között az ő találata döntötte el a 2020-as Bajnokok Ligája-döntőt is.

A francia szélső kabalának sem utolsó, páratlan sorozatot tudhat magáénak, hiszen profi karrierje 2012-es kezdete óta nem volt olyan idénye, amikor aktuális klubjával ne nyert volna bajnoki címet – a Paris Saint-Germainnel kettő, a Juventusszal kettő, a Bayernnel hat aranyérme van már.

Xavi szerint Comannak minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy a következő években alapember legyen Barcelonában, sőt, a megújuló katalán együttes egyik ikonjává is váljon idővel – legalábbis a Sport beszámolója szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik