Barcelona: A klubot nem érdeklik azok, akik történelmet írtak – Dani Alves

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 11:14
null
Dani Alves nem elégedett azzal, ahogy a távozását kezelték (Fotó: AFP)
Korábban beszámoltunk róla, hogy Dani Alves, a futballtörténelem legtöbb trófeát gyűjtő játékosa nem hosszabbítja meg a szerződését az FC Barcelonával és távozik a klubtól. A 39 éves jobbhátvéd a The Guardiannak adott interjújában arról számolt be, hogy a katalánok nem kezelik megfelelően azokat, akik a klub történetében jelentős szerepet töltöttek be.

 

Dani Alves július elseje óta klub nélküli, mivel nem hosszabbította meg a szerződését azFCBarcelonával. A 39 éves brazil játékos 2021 novemberében írt alá a gránátvörös-kékekhez, ahol 2008 és 2016 között is futballozott. Az előző idényben 16 mérkőzésen szerepelt a klubban, négy kanadai pontot szerzett 1272 perc alatt, és rendre a csapat erőssége volt, lelkesedésével mindenkinek példát mutatott.

Ezt azonban a jelek szerint a klub vezetősége nem értékelte, Alves éles kritikát fogalmazott meg aTheGuardiannak adott interjújában.

„Nem mentem el szomorúan. Boldogan távoztam, mert visszatérhettem Barcelonába. Öt évet vártam arra, hogy ez megtörténjen, azonban nem vagyok elégedett azzal, ahogy a távozásomat kezelték” – mondta a katalánok színeiben 408 tétmérkőzésen pályára lépő játékos.

Dani Alves elmondta, hogy érett emberként érkezett és szerette volna, ha nem titkolóznak a vezetőséggel egymás előtt. Ez az elvárás a jelek szerint azonban nem történt meg.

„A Barcát nem érdeklik azok a játékosok, akik a klub történelmét írták. A csapat szurkolójaként én szeretném, hogy a klub máshogy csináljon dolgokat. Itt nem magamról beszélek, mert ez egy másik történet, örökké hálás leszek Xavinak és az elnöknek, hogy lehetőséget adtak és visszatérhettem.”

„Olyan csapathoz érkeztem vissza, amelyben rengeteg olyan fiatal játszik, akinek zseniális ötletei vannak a pályán. A pályán kívüli dolgokon azonban még dolgozni kell, a gondolkodásmód teljesen ellentétes azzal, amit mi felépítettünk évekkel ezelőtt. Minden, ami a pályán történik, tükrözi azt, ami azon kívül zajlik” – nyilatkozta Alves, aki hozzátette, támogatja a Barcát, hogy ismét visszatérjen a csúcsra.

A jobbhátvéd iránt spanyol, mexikói és brazil klubok is érdeklődnek. Alvesnek találnia kellene egy csapatot, hogy formában maradjon a katari világbajnokságig, amelyen mindenképpen szeretne pályára lépni. A visszavonulását az év végi kontinenstorna után tervezi bejelenteni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik