Barca: valóban érdeklődnek a 34 esztendős jobbhátvéd iránt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.09. 14:40
null
Darijo Srna (balra) nemegyszer játszott már a Barcelona ellen (Fotó: Reuters, archív)
A spanyol sportsajtóban már hetek óta kering a hír, miszerint a Sahtar Doneck korábbi horvát válogatott jobbhátvédje, Darijo Srna szerepel a Barcelona kívánságlistáján. Paulo Fonseca, az ukrán csapat vezetőedzője csütörtökön megerősítette, hogy a katalánok valóban érdeklődnek a 34 esztendős futballista iránt.

 

A Barcelona nem titkolt célja, hogy jobbhátvédet szerződtessen, akár már a téli átigazolási időszakban. A szakmai stáb a nyáron úgy döntött, hogy házon belül, Sergi Roberto szerepeltetésével igyekszik megoldani Daniel Alves pótlását, de a spanyol futballistának nem ez az eredeti posztja.

A szezon elején mellőzött Aleix Vidal az elmúlt másfél hétben két tétmérkőzésen is megkapta a lehetőséget a bizonyításra, és a hírek szerint Luis Enrique nem is volt elégedetlen a teljesítményével, ám az továbbra is kérdéses, hogy hosszú távon marad-e a klubnál.

Az elmúlt hetekben arról lehetett olvasni, hogy a katalánok a 134-szeres horvát válogatott Darijo Srna iránt érdeklődnek, s mint csütörtökön kiderült, ennek a hírnek van valóságalapja.

„Tudok a Barcelona érdeklődéséről, de nem az én feladatom döntést hozni. Srna a klubnak és a csapatnak is nagyon fontos tagja, rengeteg évet eltöltött már velünk. Őszintén remélem, hogy marad” – mondta Paulo Fonseca, a Sahtar Doneck vezetőedzője.

A Mundo Deportivo úgy tudja, a Sahtart 2003 óta erősítő Srnának nincs ellenére a klubváltás, azt azonban fontos megjegyezni, hogy a Barcelona hosszú távon nem vele képzeli el a jobbhátvéd poszt betöltését – erre a szerepkörre állítólag Joao Cancelo, a Valencia játékosa az első számú kiszemelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik