Barca: „Tökéletes” - Messit a „feltaláló” nevezte legjobbnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 16:20
Lionel Messi keddi, a Getafe ellen értékesített tizenegyesét a valaha volt legjobb panenkás büntetőnek nevezte a jellegzetes „büntető-végrehajtás" feltalálója, Antonín Panenka.


Panessi – Panenka és Messi  keresztezése (Forrás: Twitter)
Panessi – Panenka és Messi keresztezése (Forrás: Twitter)

A sokszoros válogatott cseh labdarúgó 1976-ban, a Csehszlovákia–NSZK Európa-bajnoki döntő tizenegyespárbajában ismertette meg a világot a laza lövőtechnikával, amely ellen egy korán elmozduló kapusnak precíz kivitelezés esetén esélye sincs.

Azóta rengetegen jártak már túl a kapusok eszén hasonló mozdulattal, persze voltak olyanok is szép számmal, akik ráfáztak. A mozdulat nem kiemelkedően nehéz, de kötélidegekre van szükség hozzá, ezért még napjainkban is látványosságnak számít egy panenkás büntető.

Kedden a Barcelona 6–0-ra nyert a Getafe ellen, s a találkozó első gólját Lionel Messi szerezte tizenegyesből, a már említett pimasz kivitelezéssel.

A találatról Antonín Panenka így nyilatkozott a barcelonai RAC1 rádiónak: „Ez a végrehajtás volt a legjobb, amit valaha láttam. Nem túl erős, középre ment, tökéletes volt a magasság is. Technikailag hibátlanul sikerült, jól szemléltette Messi kivételes képességeit."

Az eredeti és első

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik