Barca: távozhat a válogatott védő, Valenciából pótolnák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.05. 20:03
Spanyol sajtóértesülések szerint elhagyhatja a klubot Aleix Vidal, a Barcelona jobbhátvédje. Sőt, a Mundo Deportivo szerint már meg is van a helyettese!

Aleix Vidal barcelonai jövőjére nem tennénk fel nagy összeget. Luis Enrique hetek óta a keretbe sem nevezte a 27 esztendős futballistát, az Alavés ellen nyújtott gyenge teljesítménye óta nem lépett pályára. A spanyol futballistának ez volt az egyetlen bajnoki mérkőzése a szezonban, ezen kívül még egy Szuperkupa-találkozón szerepelhetett. Várhatóan legkésőbb 2017 nyarán, de valószínű, hogy már a télen klubot vált a jobbhátvéd.

A katalán sztárcsapat nem ül a babérjain, gőzerővel keresi Vidal helyettesét. Sergi Roberto egyelőre kirobbanthatatlan a védelemből, még egy opcióra azonban szüksége lenne a szakmai stábnak. Vasárnap Robert Fernández, a gránátvörös-kékek sportigazgatója Valenciába utazott, hogy megtekintse a „denevérek” Atlético Madrid elleni találkozóját. Elsősorban a portugál védőre, Joao Cancelóra fókuszált, aki a korábbi Barcelona-játékos, Martín Montoya előtt, ezúttal támadó szellemben lépett pályára.

Fernández már a nyáron is szerette volna megszerezni Cancelót, ám végül André Gomest és Paco Alcácert szerződtették. Most azonban, hogy Vidal minden bizonnyal távozik a Camp Nouból, itt a lehetőség, hogy a 22 éves játékost Barcelonába csábítsák, ebben pedig Vidalnak is lehet szerepe.

Ugyanis a két sportigazgató, Fernández és Jesús García Pitarch remek kapcsolatot ápol egymással, és rendszeresen szóba kerül köztük a portugál játékos esetleges klubváltása. A Valencia 15 millió eurót fizetett 2015 nyarán Cancelóért a Benficának, ennél feltehetőleg többet kérnének az egyszeres portugál válogatott védőért, ám itt jön a képbe Vidal.

Ha a katalánoknál rá váró lehetőségekre gondol, jobban teszi, ha minél előbb másik csapatot talál magának – a Valencia pedig hajlandó lenne őt foglalkoztatni, így csökkenhet a Barcelona által fizetendő összeg. Az utolsó szót a lap információi szerint maga Vidal mondhatja ki a jövőjével kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik