Barca: összeveszett Kluiverttel, kirúgták Valdést – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.07. 13:35
null
Víctor Valdés munkáját megköszönték a Barcelonánál (Fotó: FC Barcelona)
Azonnali hatállyal menesztette U19-es csapatának vezetőedzői posztjáról Víctor Valdést az FC Barcelona – adta hírül hivatalos honlapján a katalán klub.

 

Az FC Barcelona rövid közleményében arról ír, a klub elöljárói hétfőn közölték Valdésszel, hogy a jövőben nem áll az egyesület alkalmazásában.

Spanyol sajtóértesülések szerint a Barca vezetősége azért bocsátotta el Valdést, mert az elmúlt napokban csúnyán összeveszett Patrick Kluivert utánpótlás-igazgatóval.

A Mundo Deportivo úgy tudja, a vita abból fakadt, hogy holland felettese arra kötelezte a korábbi kapust, hogy 4–3–3-as felállásban játszassa csapatát a Valdés által preferált 4–4–2-vel szemben, emellett Kluivert gyakorlatilag bele akart szólni a csapat összeállításába is.

A korábbi holland csatár arra is felhívta Valdés figyelmét, a B-csapat és az U19-es együttes játékrendszerét alá kell rendelni az első csapatnál hosszú évek óta alkalmazott filozófiának, hogy az utánpótlásból kikerülő játékosok később a felnőttegyüttes segítségére lehessenek.

Szintén nézeteltéréseket szült, hogy Valdés nem volt hajlandó szerepeltetni azokat a futballistákat, akik a Barcelona B-vel edzettek.

Valdés helyét az ifi B eddigi trénere, a 2010 óta a La Masián dolgozó Franc Artiga veszi át az U19-es csapatnál.

Víctor Valdés idén nyáron tért vissza az FC Barcelonához, az előző idényben a Moratalaz hasonló korosztályú együttesnél dolgozott. Július 19-én jelentették be, hogy átveszi az U19-es csapatot, nem telt el tehát három hónap, s már menesztették. Játékos-pályafutása során 12 év alatt (2002–2014) mindenkinél több, 539 tétmérkőzésen védte a Barca kapuját. Ötször nyerte el a spanyol bajnokság legjobb kapusának járó Zamora-díjat, a csapattal többek között három Bajnokok Ligája- és hat spanyol bajnoki címet szerzett.

FC Barcelona - Masia on Twitter

[ÙLTIMA HORA] Víctor Valdés deixa de ser l'entrenador del Juvenil A. Franc Artiga, fins ara entrenador del Juvenil B, ocuparà el seu càrrec. https://t.co/uQfrpYf7lA #FCBMasia



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik