Barcelona: Neymar segíthet Messinek újabb BL-t nyerni – Rivaldo

Vágólapra másolva!
2020.04.04. 14:16
null
Vajon látjuk még Neymart Barcelona-mezben futballozni? (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona korábbi aranylabdás brazil támadója, Rivaldo szerint jó döntés lehet a katalánok részéről, ha szerződtetik az Inter fiatal csatárát, Lautaro Martínezt, de az újabb nemzetközi sikerek eléréséhez honfitársa, Neymar újbóli megvásárlása lehet a kulcs.

 

Rivaldo 1997 és 2002 között összesen 235 tétmeccsen lépett pályára a Barcelona színeiben, míg 1999-ben aranylabdás lett a klub játékosaként. A nem sokkal később világbajnoki címet is szerző, már visszavonult támadó ezúttal korábbi csapatának adott tanácsokat egy interjúban.

„Egyre több pletyka születik arról, hogy a Barcelona már a következő átigazolási időszakban szeretné szerződtetni Lautaro Martínezt az Intertől. Noha kiváló játékosnak tartom a fiatal argentin támadót, úgy gondolom, csak Neymar lenne biztos pont a kezdő tizenegyben, Messi társaként” – kezdte honfitársa melletti érvelését Rivaldo.

„Az elmúlt éveket megvizsgálva számtalan nagy értékű játékost találunk a klub igazolásai között, akik nem tudtak érvényesülni Messi mellett, így nem teljesítettek az elvárásoknak megfelelően. Neymar azonban – úgy, ahogyan Suárez is – azon kevés futballista közé tartozik a világon, aki nem érez magán nyomást a pályára lépve” – utalt minden bizonnyal Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé vagy éppen Antoine Griezmann szerződtetésére a korábbi csatárklasszis. Ezért a három labdarúgóért összesen 390 millió eurót fizetett ki a Barca.

„Neymar sosem játszana rémülten, így biztonságos megoldást jelentene az együttes számára, Martínez viszont egy fiatal, tehetséges csatár, akiből két-három év múlva válna igazán jó igazolás. Azt gondolom, hogy a klubnál most Neymar megszerzésének kell lennie a prioritásnak.”

„Többször is kritikus voltam vele szemben, ahogyan a legtöbb Barcelona-szurkoló is, hiszen sokaknak nem tetszett, ahogy korábban elhagyta a klubot, de rajongója vagyok a kvalitásainak és a személyiségének is. Az igazság az, hogy mára már teljesen más játékos, mint amilyen akkor volt, és nagy segítségére lehetne Messinek, valamint a csapatnak, hogy újabb Bajnokok Ligája-trófeát nyerjen” – zárta mondandóját a korábbi világsztár.

Neymar négy évet töltött el a katalánoknál 2013 és 2017 között, mielőtt viharos körülmények között, rekordot jelentő 222 millió euró ellenében a Paris Saint-Germainhez szerződött. A most 28 éves brazil támadó két bajnoki címet, három spanyol Király-kupát és egyszer Bajnokok Ligáját nyert a Barcánál. Utóbbi alkalmával gólt is szerzett a Juventus elleni berlini fináléban.

A tavaly nyári átigazolási szezon nagy részben róla és a lehetséges barcelonai visszatéréséről szólt, ám az üzlet akkor meghiúsult. Amikor a transzferablak ismét kinyit, akkor Neymar és a katalán klub is újra próbálkozhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik