Barca: Messi és Zubizarreta maradnak a vezérek - Bartomeu

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.20. 17:19
null
Bartomeu komoly nyári változtatásokról beszél, de az átigazolási piacon a jelenlegi állás szerint nem lehetnek ott a katalánok<br />(Fotó: Action Images)
A helyzet természetesen úgy kívánta, hogy a zsinórban három fontos tétmeccset elbukó spanyol Barcelona klubelnöke, Josep Maria Bartomeu is véleményt formáljon. A klubvezető mindenekelőtt leszögezte, hogy a helyzet azért nem kritikus, például új, rendkívüli választásokra sincs kilátás, a vezetőség ugyanis nem mond le.

 

„Nem lesz olyan forradalom, mint Laporta idejében, de jelentős átalakítások várhatóak – mondta Bartomeu az Esports3 Gól, gól című műsorában. – Már beszéltünk azokról a változásokról, amelyekkel szembe kell nézzünk a következő idényben. Több hetes munka vár ránk, de most még nem tudunk beszámolni semmiről, tekintve, hogy tart a bajnokság, és még mi is versenyben vagyunk. Mindent a maga idejében.”

Korábban már felvetődött – amikor a katalán klubot kizárták két átigazolási időszakból –, hogy Andoni Zubizarreta sportigazgató távozik posztjáról, miután felajánlotta a lemondását. Ezzel jelezte, hogy elviszi a balhét. A klubvezérkar azonban akkor és most is kiállt Zubizarreta mellett, és a komoly változások levezetőjeként számítanak a munkájára.

A csapattal kapcsolatos kérdés Gerardo Martino vezetőedző és Lionel Messi jövője. A két argentin közül a tavaly nyáron 1+1 évre szerződtetett vezetőedző korábbi sajtóhírek szerint már jelezte szezon végi távozási szándékát, míg a gólerős támadó szerződéshosszabbítási kérdése hónapok óta visszatérő téma, formája pedig olyan hullámzó, mint pályafutása legutóbbi éveiben soha.

„Tiszteljük az edzőt, akinek még öt bajnokija maradt hátra a szezonból, és ezeken a találkozókon kell a legtöbbet kihoznia a csapatból. Nagyon közel vagyunk az éllovashoz, amely hibázhat. Már több kérdésben egyeztettünk egymással, de most kizárólag a bajnokságra koncentrálunk. Mindenesetre mi támogatjuk őt, érzi a bizalmunkat, független az utóbbi mérkőzéseken történtekről.”

„Sokan igazságtalanok Leóval, aki több éve vezére csapatunknak, és kétségem sincs afelől, hogy ez így is marad. Nekünk mindenesetre ez az egyértelmű szándékunk. Még mindig nagyon fiatal, a világ legjobbja, mi bízunk benne. A szerződésével kapcsolatban fontos kiemelni, hogy nem újat kell vele kötnünk, hanem annak végét akarjuk kitolni kétezer-tizennyolcig. Amelynek feltételei is módosulnak majd, figyelembe véve a futball jelenlegi helyzetét. Csak annyit kérünk tőle, ahogyan eddig is, tegyen meg minden tőle telhetőt a klub eredményességéért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik