Barca: Messi ekkor áll munkába, Neymar tétmeccseket hagyhat ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.18. 06:50
null
Lionel Messi július végén, augusztus elején áll munkába (Fotó: Reuters, archív)
A spanyol bajnok és Király-kupa-győztes Barcelona labdarúgócsapata kedden kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. Az első napon orvosi vizsgálatok és felmérések, majd szerdától vasárnapig összesen nyolc edzés vár a játékosokra.

 

Az alapozás első napján Luis Suárez, Sergi Roberto, Jérémy Mathieu, Munir El Haddadi, Aleix Vidal, Jordi Masip, Adriano, Alen Halilovic és Sergi Samper mellett a Villarrealtól visszavásárolt Denis Suárez jelentkezik edzésre. Luis Enrique a felkészülési időszak elején minden bizonnyal a B-csapat tagjaival tölti fel a keretet.

A Copa Américán döntőt játszó játékosok, Lionel Messi, Javier Mascherano és Claudio Bravo az eredeti tervek szerint július 25-én kapcsolódtak volna be a munkába, de a szakmai stábtól kaptak még egy hét pihenőt. Nem úgy a török Arda Turan, aki a jövő héten csatlakozik a csapathoz.

A spanyol Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Jordi Alba és Gerard Piqué, a horvát Ivan Rakitic, valamint a belga Thomas Vermaelen augusztus elsején tér vissza. A francia válogatottal Eb-döntőt játszó két új szerzemény, Lucas Digne és Samuel Umtiti, továbbá a német Marc-André ter Stegen augusztus 8-án, míg Neymar és Rafinha csak a riói olimpia után áll munkába.

A klub Douglas, valamint a kölcsönből visszatérő Martín Montoya és Cristian Tello szabadságát meghosszabbította, amiből arra lehet következtetni, hogy a szakmai stáb nem tart rájuk igényt. A brazil védőre vevőt keres a vezetőség, de eddig nem talált.

A Barcelona július 25-én Skóciába utazik edzőtáborba, öt nappal később a Celtickel csap össze Dublinban. A felkészülési programban szerepel még a Leicester City (augusztus 3., Stockholm), a Liverpool (augusztus 6., London) és a Sampdoria (augusztus 10., Barcelona) elleni találkozó is.

A katalánok az első tétmeccsüket augusztus 14-én játsszák, amikor a Sevilla vendégeként lépnek pályára a spanyol Szuperkupa első felvonásán, míg a visszavágóra három nappal később kerül sor a Camp Nouban. Ha a brazilok bejutnak a legjobb négy közé az olimpián, akkor Neymar és Rafinha biztosan kihagyja a párharc mindkét mérkőzését.

A Barcelona hétfőn a hivatalos honlapján tisztázta, hogy melyik játékos mikor tér vissza
A Barcelona hétfőn a hivatalos honlapján tisztázta, hogy melyik játékos mikor tér vissza

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik