Barca: megegyeztek Pjaniccsal, és más is érkezhet a Juvétól – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.12. 21:08
null
Egyre nagyobb az esélye annak, hogy Lionel Messi és Miralem Pjanic a nyártól azonos célokért küzdjenek (Fotó: AFP)
Konkrétumokról beszélt az FC Barcelona nyári átigazolási terveit illetően Francesc Aguilar, a Barca TV újságírója, aki úgy tudja, a katalán klub képviselői már megegyeztek Miralem Pjaniccsal, a Juventus bosnyák labdarúgójával, míg Arturo Vidal, a gránátvörös-kékek chilei középpályása szívesen dolgozna ismét együtt Antonio Contéval az Internél.

 

„Információim szerint a Barca már megegyezett Pjaniccsal – erősítette meg a Mundo Deportivo szombati címlapsztoriját Aguilar a tuttojuve.com-nak adott interjújában. – Pjanic mindig is a Barcelonában akart játszani. A Juventus szeretné feljavítani és egy évvel meghosszabbítani a szerződését, de ezzel kapcsolatban jelenleg semmi újról nem tudok beszámolni.”

A spanyol sajtóban keringő hírek alapján a 30 éves bosnyák középpályás a Barca egyik legfőbb célpontja a nyári átigazolási időszakban, de a katalánoknak arról még nem sikerült megegyezniük a Juventusszal, hogy melyik játékosukat adják oda Pjanicért – merthogy mind a két klub csereügylet(ek)ben gondolkodik.

„Kedd reggel beszéltem Arthurhoz közel álló emberekkel, akik megerősítették nekem, hogy nem szeretne távozni a Barcelonától. Része lehetett volna a Lautaro Martínez-transzfernek, de nemet mondott az Internek. Fabio Paratici (a Juventus sportigazgatója – a szerk.) erőfeszítései ellenére elzárkózik a klubváltástól, még inkább attól, hogy bevonják egy csereügyletbe. A Juve megpróbálkozott már Ivan Rakitic megszerzésével is, közel is került hozzá, de ő inkább visszamenne a Sevillához, az andalúziaiak azonban nem tudják teljesíteni a fizetési igényeit. Arturo Vidal az alapvető kérdésekben megegyezett az Interrel, a Lautaro-transzfer részeként vagy egyirányú átigazolás során is Milánóba kerülhet, a lényeg, hogy szeretne ismét együtt dolgozni Antonio Contéval” – folytatta a Barca TV újságírója.

Arturo és Arthur a következő idényben már aligha lesznek csapattársak Barcelonában (Fotó: AFP)
Arturo és Arthur a következő idényben már aligha lesznek csapattársak Barcelonában (Fotó: AFP)

A torinói illetőségű Tuttosport sportnapilap kedden megszellőztette, hogy a Barca a Juve játékosai közül nemcsak Pjanic, hanem két védő, Mattia De Sciglio és Daniele Rugani iránt is érdeklődik, Francesc Aguilar róluk is beszélt.

„A Barcelona nagyon kedveli De Sciglio játékát, nagyszerű erősítés lenne, ha Nélson Semedo a Manchester Citybe igazol, ami igencsak lehetséges, mert a portugál futballista jelentős fizetésemelést szeretne kiharcolni. A Barca egy ideje már Ruganival is szimpatizál, de az ő átigazolása jelenleg nem prioritás. De Sciglio megszerzését sokkal inkább elképzelhetőnek tartom, mint Ruganiét” – tette hozzá Aguilar.

A Tuttosport egyébként kedden azt írta, hogy a katalánok a jelenleg a Schalkénál kölcsönben szereplő Jean-Clair Todibót küldenék Torinóba Ruganiért cserébe.

A Mundo Deportivo szombati címlapja
A Mundo Deportivo szombati címlapja
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik