Barca: „Lefizették az apját, ezért nem a Realhoz igazolt Neymar!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.09. 18:40
Váratlan bejelentést tett Delcir Sonda. A vállalkozó annak a befektetőcsoportnak a vezetője, amely Neymar játékjogának 40 százalékát birtokolta, amikor a klasszis 2013-ban a Barcelonához szerződött. A brazil állítja: a Barcelona vesztegetéssel tudta csak átigazolni a csatárt.

„A Real Madrid mindenben megegyezett a Santosszal, hatvanötmillió eurót fizetett volna a csapatnak, valamint mellette tízmillió eurós aláírási bónuszt is adott volna. Neymar is a blancókhoz vágyott, már az orvosi vizsgálatokon is átment, csak aztán történt valami...” – árulta el a brazil ESPN-nek és az As-nek Delcir Sonda.„A Real Madrid mindenben megegyezett a Santosszal, hatvanötmillió eurót fizetett volna a csapatnak, valamint mellette tízmillió eurós aláírási bónuszt is adott volna. Neymar is a blancókhoz vágyott, már az orvosi vizsgálatokon is átment, csak aztán történt valami...” – árulta el a brazil ESPN-nek és az As-nek Delcir Sonda.

Neymar végül a Barcelonában kötött ki 2013-ban, a vállalkozó szerint azonban a katalánok nem tisztességes eszközökkel játszottak.

„Lefizették az apját, ezért nem a Realhoz igazolt Neymar!” (Fotó: AFP)
„Lefizették az apját, ezért nem a Realhoz igazolt Neymar!” (Fotó: AFP)

„Neymar édesapjának semmi pénze nem volt akkoriban, és el volt keseredve. Ezt ismerték fel a Barcánál, és tettek neki egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Ha meggyőzi a fiát, hogy a katalánokhoz szerződjön, egyik napról a másikra gazdaggá teszik. Neymar nem ezt akarta, de végül az apja addig erőltette, míg bólintott...” – tette hozzá a brazil vállalkozó.

Hogy igaz Sonda története, vagy sem, arra a bíróság is keresi a választ, miután 2016-ban újranyitották az ügyet.

A befektetőcsoport eredetileg azért perelt, mert ők 17 millió eurós vételár után kapták meg a százalékukat, ám a valóságban a Barcelona ennek nagyjából az ötszörösét fizette a brazilért, de most már a vesztegetés is bekerült a vádpontok közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik