Barca: edzőkérdésben készül a B-terv, Pellegrininél érdeklődtek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.19. 14:00
A spanyol Barcelona labdarúgócsapatánál B-tervvel készülnek edzőkérdésben arra az eshetőségre, ha Tito Vilanova gyógykezelése folytatódik és a vártnál mégiscsak hosszabb időt venne igénybe. A marca.com arról is beszámolt, hogy a katalán klubvezetők már összeírták a lehetséges edzőjelöltek nevét, közülük Manuel Pellegriniét, akinél személyesen is érdeklődtek.

A chilei kifejezetten kapós a topcsapatoknál, például az angol Manchester Citynél Roberto Mancini örökébe léphet. A Barca-vezetők egyelőre csak arra voltak kíváncsiak, hogy milyen stádiumban van a két fél közötti megbeszélés. Pikáns lenne mindenesetre, ha a 2009–2010-es idényben a Real Madridot irányító, a fővárosiakkal éppen a Barca mögött ezüstérmet szerző szakember foglalná el a honi rivális kispadját. Pellegrini előtt nyitott könyv a spanyol Primera División: madridi szerződése előtt 2004-től a Villarreallal aratott visszhangos hazai és nemzetközi sikereket.

Vilanova első idényében bajnoki címet szerzett
a Barcelonával (Fotó: Reuters)
Vilanova első idényében bajnoki címet szerzett a Barcelonával (Fotó: Reuters)

Vilanova gyógykezeléséről egyelőre annyit tudni, hogy az év elején nem értek a végére, így ismét vár rá egy New York-i utazás, ám annak időpontja, és legfőképpen időtartama nem ismert még. Erről a fültőmirigyrákkal megoperált, majd év elején gyógykezelt szakember csak a közeljövőben konzultál az orvosával. A bajnoki szünet erre lehetőséget biztosítana, és állítólag ezúttal nem több hétről van szó.

Március közepén Sandro Rosell klubelnök és Andoni Zubizarreta sportigazgató az elsők között biztosította támogatásáról Vilanovát, még a visszatérése előtt kijelentették: a szerződéséből hátralévő egy év nem forog veszélyben. Viszont nem akarnak még egy olyan periódust sem, amilyet idén év elején éltek át. Akkor két hónapig kellett megoldaniuk a pótlását. Jordi Roura másodedző megbízott vezetőedzőként irányította a katalánokat, akiknek a teljesítménye abban az időszakban igencsak hullámzóvá vált, és később sem egyenesedett ki egészen.

Zubizarreta a napokban le akar ülni beszélni erről a kényes kérdésről Vilanovával, hiszen nyakukon az átigazolási időszak – egy kezdőkapusra és egy minőségi középső védőre mindenképpen szükségük van, ráadásul napi szinten „ott lebeg" Neymar esetleges érkezése, illetve David Villa, valamint Alexis Sánchez távozása –, indul a felkészülés, az új embereket be kell építeni a csapatba, a közösségbe, jönnek a PR-túrák, és máris rajtol a 2013–2014-es idény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik